Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Šekters: "Verstapens ir labāks par jebkuru, kurš startēja manā ērā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Šekters: "Verstapens ir labāks par jebkuru, kurš startēja manā ērā"
Džodijs Šekters pie 1979. gada "Ferrari" stūres. Foto: f1.com

1979. gada F1 pasaules čempions Džodijs Šekters uzskata, ka tāda līmeņa sacīkšu braucējs kā Makss Verstapens būtu bijis dominējošais pilots viņa ēras laikā.

Šekters F1 sacīkstēs startēja no 1972. līdz 1980. gadam. Tas bija laiks, kad čempionātā piedalījās daudzi šobrīd jau par leģendām kļuvuši sportisti - Nikijs Lauda, Džekijs Stjuarts, Mario Andreti, Emersons Fitipaldi, Žils Vilnēvs un citi.

"Verstapens ir labāks par jebkuru, kurš startēja manā ērā," itāļu laikrakstam "Gazzetta della Sport" atzinis Šekters.

Verstapens kļuvis par čempionu jau trīs gadus pēc kārtas, pēdējās sezonas dominējot pār sāncenšiem, kas īpaši izteikti bija novērojams šogad. Skaitot divas pēdējās sezonas, holandiešu pilots uzvarējis 77% no sacīkstēm. Savā līdzšinējā karjerā viņš sasniedzis 54 uzvaras, kas Verstapenu ierindo trešajā vietā uzvarām bagātāko braucēju sarakstā. Priekšā tikai Mihaels Šūmahers un Luiss Hamiltons.

"Atšķirība, ko cilvēki dažkārt piemin, ir tā, ka tajos laikos piloti bija "īsti vīri", kas riskēja ar savām dzīvībām," turpina Šekters. "Mašīnas bieži salūza - varbūt ne "Ferrari", bet, piemēram, "Tyrrell". Tikai vēlāk sapratu, ka man toreiz paveicās. Mans lielākais sasniegums bija tas, ka paliku dzīvs, un ne reizi ar helikopteru netiku vests uz slimnīcu."

Pirmās dažas sacīkstes Šekters aizvadīja "McLaren" sastāvā, pēc tam trīs sezonas startēja "Tyrrell" komandā, kur guva pirmās uzvaras un divreiz kopvērtējumā ieņēma trešo vietu. 1977. gadā ar "Wolf" vienību jau izdevās tikt pie otrās vietas kopvērtējumā. 1979. gadā sportists pievienojās "Ferrari", pārspēja komandas biedru Žilu Vilnēvu un kļuva par čempionu. Vēl pēc vienas neveiksmīgas sezonas viņš karjeru noslēdza.

"Es sāku mazliet neapdomīgi, tāpat kā visi, kad ir jauni un cenšas parādīt savu talantu un drosmi," skaidro Dienvidāfrikas pilots. "Arī Makss izdarīja tāpat, un man nepatika, kā viņš brauca savas karjeras sākumā, jo viņš neizrādīja cieņu pret citiem pilotiem. Tad viņam nāca atklāsme, ka neizdosies uzvarēt sacīkstēs un, vēl jo vairāk, čempionātā, ja izraisīsi incidentus un sadursmes ar citām mašīnām."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2023-12-25 16:22, pirms 4 mēnešiem
ja tā, tad pēc 1980 gada viņš būtu aiz Prosta, Sennas

     [+] [-]

, 2023-12-25 17:02, pirms 4 mēnešiem
Protams, ka absolūtajam vairākumam ir tas nebeidzamais sentiments, ka agrāk zāle bija zaļāka, debesis zilākas un F1 piloti talantīgāki. Bet nenoliedzami, ka šī brīža mašīnas ir visātrākās, fiziski smagāk vadāmās. F1 no entuziastu pasākuma ir kļuvis par zinātni. Skaidrs, ka šī brīža piloti ir piecas galvas tiesas priekšā jebkuram tā laika pilotam. Iesēdinātu tā laika zvaigznes mūsdienu F1, neviens no viņiem nebūtu pat tuvumā tam pašam Seržantam. Mūsdienu piloti spiež ārā sekundes desmitdaļas iedziļinoties tādās detaļās, kas tajā laikā vispār vēl nebija pat inženieru redzes lokā

     [+] [-]

, 2023-12-25 21:41, pirms 4 mēnešiem
Esmu pārliecināts, ka Verstapens ar tā laika mašīnu arī sēdētu aizmugurē....