Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso tiek sodīts par Rasela avārijas izraisīšanu un atkāpjas līdz astotajai vietai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Alonso tiek sodīts par Rasela avārijas izraisīšanu un atkāpjas līdz astotajai vietai
Džordžs Rasels. Foto: AFP/Scanpix

Svētdienas rītā Austrālijā aizvadīts F1 sezonas trešais posms, par uzvarētāju kļūstot Karlosam Sainsam. Kā sestais finišu šķērsoja pieredzējušais Fernando Alonso, bet viņam piespriests 20 sekunžu sods, divkārtējo čempionu nobīdot līdz astotajai vietai.

Noslēdzošajā aplī "Mercedes" pilots Džordžs Rasels centās izmantot svaigāku riepu dotos plusus un iesaistījās cīņā ar priekšā esošo Fernando Alonso. Sestā un septītā līkuma kombinācijā spāņa vadītā "Aston Martin" formula brauca lēnāk nekā iepriekš, un Rasels, izvairoties no sadursmes, zaudēja kontroli un avarēja, viņa formulai atrodoties trases vidū.

Pēc sacensību beigām notikusi izmeklēšana. Pēc datu izpētes secināts, ka Alonso kāju no gāzes pedāļa noņēma par 100 metriem agrāk nekā jebkurā no iepriekšējiem apļiem un samazināja pārnesumu vietā, kur to iepriekš nebija darījis. Tad Alonso pārslēdzās uz augstāku pārnesumu un palielināja ātrumu, bremzējot tikai pirms paša līkuma.

Alonso atzina, ka pārrēķinājies, kamēr Rasels skaidroja, ka konkurenta manevrs viņu pārsteidzis, formulām satuvinoties negaidīti ātri. Tā rezultātā Rasels līkumā zaudējis piespiedējspēku, formula zaudējusi kontroli un izlidojusi no trases.

Kaut gan starp formulām nebija kontakta, Alonso atzīts par vainīgu notikušajā, tādēļ viņam piespriesta izbraukšana cauri boksiem. Pēc finiša šāds sods tiek pielīdzināts 20 sekundēm, un Alonso no sestās vietas noslīdējies līdz astotajai. Augstāk tikuši Alonso komandas biedrs "Aston Martin" komandā Lānss Strols, kā arī Juki Cunoda.

Tāpat Alonso saņēmis licences trīs soda punktus.

Izmantotie resursi:
https://www.formula1.com/en/latest/...

     [+] [-]

, 2024-03-24 16:48, pirms mēneša
Ļoti nesmuks gājiens no Alonso puses. Pat grūti iedomāties, ko tieši viņš ar to vēlējās panākt.

     [+] [-]

, 2024-03-25 08:18, pirms mēneša
Ja pareizi atminos, tad šads Alonso izgājiens ir bijuši arī iepriekš un nav pirmā reize viņa F1 braukšanas karjeras laikā.

     [+] [-]

, 2024-03-25 20:10, pirms mēneša
Kļūdīties ir cilvēciski.

     [+] [-]

, 2024-03-25 22:44, pirms mēneša
Šoreiz Alonso mani pārsteidza nepatīkami, viņš labi zin, ka TV un telemetrijā redzams, ka viņš sabremzējās un tad pāatrinājās un vēlreiz sabremzējās, iepriekšējos apļos viņš tā nedarīji.

Gribētos domāt, ka kļūda. Lai gan no malas izskatās, ka vecajam uzsita cemmmi, ka Rasells jau atkal šo presingo. No otras puses tas nebija tāds tīšais variants, kādu uztaisīja maksima, Hamitonam.

Situācija bīstama un saprotu Rasella satraukumu - RedFlag, RedFlag, RedFlag, jo F1 šasija no apakšas nav nekā pasargāta, tā ir jūtīga vieta, un, ja tajā ietriektos traumas būtu smagas. Tā kā labi, ka šoreiz paveicās.