Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Batona pitstopa drāmas iemesls - cilvēciska kļūda

Juris Grīns
Juris Grīns

Batona pitstopa drāmas iemesls - cilvēciska kļūda
Batons apstājas Sepangas boksu celiņā
Foto: SCANPIX SWEDEN

Džensons Batons uzskata, ka būtu spējis kāpt uz pjedestāla šodien notikušajā Malaizijas GP, ja vien komanda pitstopa laikā nebūtu pieļāvusi kļūdu, nepilnvērtīgi pieskrūvējot vienu no mašīnas riteņiem.

Pirms neveiksmes Batons atradās necerēti augstajā piektajā vietā, taču bija plānojis veikt tikai trīs pitstopus, kamēr priekšā braucošie "Mercedes" piloti Luiss Hamiltons un Džensons Batons izmantoja četrus boksu apmeklējumus. Batons uzskata, ka būtu varējis viņus abus apdzīt uz stratēģijas rēķina.

Atgādinām, ka Batons neveiksmi piedzīvoja trešā pitstopa laikā, kad netika kārtīgi pieskrūvēts priekšējais labais ritenis. Vēlāk kļuva skaidrs, ka šī ir bijusi cilvēka kļūda, kā rezultātā mašīnu nācās atstumt atpakaļ līdz garāžai un pilots tādā veidā zaudēja divas minūtes, atkrītot uz 12. vietu. Vēlāk spēcīgu vibrāciju dēļ sportists iebrauca boksos, lai izstātos.

"Ir viegli teikt, ka varēju būt uz pjedestāla," stāsta Batons. "Esmu drošs, ka cilvēki teiks pretējo, tomēr uzskatu, ka mums bija iespēja cīnīties ar "Mercedes". Bijām plānojuši par vienu pitstopu mazāk. Nezinu, kā tas būtu beidzies, taču zemāk par piekto vietu es nevarētu finišēt. Kopš pagājušās sacīkstes esam uzlabojuši snegumu - necerējām, ka vienu nedēļu vēlāk jau spēsim braukt piektajā pozīcijā. Tā ir pozitīva zīme, tomēr šādas neveiksmes ir nepatīkamas."

Serhio Peress beigās tomēr bija spiests iebraukt boksos ceturto reizi un finišēja devītais, izcīnot pirmos punktus kopš pievienošanās "McLaren".

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  +6 [+] [-]

, 2013-03-24 20:12, pirms 11 gadiem
Batons būtu varējis Batonu apsteigt? Labs! Forši ka Batons brauca ar divām formulām dažādas komandās!

  -4 [+] [-]

, 2013-03-24 20:47, pirms 11 gadiem
vēl viens čīkstulis

  -2 [+] [-]

, 2013-03-24 20:48, pirms 11 gadiem
Ne šogad McLaren ir švaks!!! augstak pa 5 vietu neuzkapt !! Vispar ļoti žel ka tada komanda iet pa burbuli !!! hakinens,raikonens un hamiltons McLarenā vienigie bija cinitaji,kas pieradija ka visu nenosaka formula bet gan prasme!!! Parejie vnk epizodiski tik kāpa uz pjedestala

     [+] [-]

, 2013-03-24 21:27, pirms 11 gadiem
canuks20 rakstīja: Ne šogad McLaren ir švaks!!! augstak pa 5 vietu neuzkapt !! Vispar ļoti žel ka tada komanda iet pa burbuli !!! hakinens,raikonens un hamiltons McLarenā vienigie bija cinitaji,kas pieradija ka visu nenosaka formula bet gan prasme!!! Parejie vnk epizodiski tik kāpa uz pjedestala
respect vecais,esmu pilniigi taadaas pasaas domaas

  +1 [+] [-]

, 2013-03-24 21:57, pirms 11 gadiem
forši,f-1 ir 2 batoni
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-25 00:59, pirms 11 gadiem
Batons vnk bāž batonus visiem tagad ausīs.

     [+] [-]

, 2013-03-25 01:29, pirms 11 gadiem
Mika,Kimi un Lūiss?kur tad Senna un pārējhpe piloti,kuri arī titulus atnesa.
Nu šogad Mclaren palikusi vājāka,atgādina "Dinozaura gadu"Kad Kimi ar Deividu bija viens melns gads.

     [+] [-]

, 2013-03-25 09:30, pirms 11 gadiem
MarkPrice rakstīja: Mika,Kimi un Lūiss?kur tad Senna un pārējhpe piloti,kuri arī titulus atnesa.
Nu šogad Mclaren palikusi vājāka,atgādina "Dinozaura gadu"Kad Kimi ar Deividu bija viens melns gads.
Nju ja nemaldos, tad Makiem tā nav pirmā reize,kad riteni nepieskrūvē kārīgi, pie tam Batonam jau vienu reizi tā bija, arī Mikam savulaik nepieskrūvēja riteni kārtīgi, bet Batonam jau vairakas reizes Maku mehi nolaiž lažas, tad nepieskrūvē, tad pa ilgu nočamājas, sajūta ka Makiem kaut kas ar mehiem nav kā vajag.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-25 11:22, pirms 11 gadiem
Hamiltonam pagājiš sezon visu laiku čakarējās ar to riteņu skrūvēšanu, cik pozīcijas un iespējams uzvaras tas viņam maksāja. Liekas ka tieši Malaizijā abos pitstopos viņam nočakarēja riepu skrūvēšana!