Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Eklstons: ""Haas" izmantoja Šūmaheru tikai viņa uzvārda dēļ"

Juris Grīns
Juris Grīns

Eklstons: ""Haas" izmantoja Šūmaheru tikai viņa uzvārda dēļ"
Ginters Steiners un Miks Šūmahers. Foto: Motorsport.com

Bijušais "Formula 1" vadītājs Bernijs Eklstons ir paudis kritiku attiecībā par "Haas" komandas attieksmi pret Miku Šūmaheru, kuru komanda esot tikai izmantojusi viņa uzvārda dēļ, un to neinteresēja vācu pilota sniegums.

Miks Šūmahers pievienojās Haas komandai 2021.gada sezonā, bet 2022.gada izskaņā viņš tika izstumts no komandas un viņa vietā nolīga citu vācieti - Niko Hilkenbergu. Mihaela Šūmahera dēls iepriekšējo sezonu pavadīja Mercedes F1 komandas rezerves pilota lomā, bet uz šo sezonu ir pievienojies Alpine WEC čempionāta komandai.

Laikā, kamēr Šūmahers startēja Haas komandā, pēc Gintera Steinera vārdiem, viņa regulārās avārijas amerikāņu vienībai izmaksāja ap 700 tūkstošiem ASV dolāru. Šis bija viens no apsvērumiem, kas Šūmaheram maksāja viņa vietu, jo komandas īpašnieks Džīns Hāss nevēlas ieguldīt komandā vairāk nekā absolūti nepieciešams izdzīvošanai.

Tostarp Eklstons, kurš savulaik cieši sadarbojās ar Mika tēvu Mihaelu Šūmaheru, ar kura palīdzību ievērojami tika vairota arī visa čempionāta popularitāte, uzskata, ka Haas komandai rūpēja vienīgi skaļais uzvārds.

“Miks apmaldījās nepareizajā komandā, pie nepareizajiem cilvēkiem,” paziņoja Eklstons vācu Bild. “Haas tikai izmantoja viņa uzvārdu, bet viņus vispār neinteresēja cik labs vai slikts viņš ir trasē.”

Arī Netflix veidotais seriāls Drive to Survive atklāja, ka Šūmahera klātbūtne komandā pievilināja jaunus sponsorus, piemēram 1&1 AG kompāniju. Sponsoru piesaistē milzīgu lomu spēlēja arī Ginters Steiners, kurš nesen tika atlaists no amerikāņu vienības.

“Protams, esmu pārliecināts, ka bez manas aktīva darbības 2020.gadā (COVID laikā) komanda šobrīd vairs nebūtu Formulā 1,” paziņoja Steiners. “Taču komandas īpašnieks ir Džīns Hāss un viņam ir tiesības ar to darīt, ko vien viņš vēlas.”

Attiecībā uz Šūmahera situāciju, Ginters Steiners atzina, ka viņa skarbo nostāju pret vācieti esot daļēji diktējis arī apkārtējais spiediens un milzīgā uzmanība par viņu: “Tas nebija viegli toreiz kontrolēt situāciju ap Miku, jo no visām pusēm nāca spiediens un uzmanība tikai uzvārda dēļ vien.”

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

  +1 [+] [-]

, 2024-01-24 14:18, pirms 3 mēnešiem
Āzim skaidrs! Ja Mika brauktspēja būtu kaut vai vidējā F1 līmenī no piedāvājumiem neatkautos, bet pat HAAS labāk paņem vecmeistaru Hulkenbergu un "naglu pakaļā" Magnusenu.

     [+] [-]

, 2024-01-24 15:14, pirms 3 mēnešiem
DrFreeman rakstīja: Āzim skaidrs! Ja Mika brauktspēja būtu kaut vai vidējā F1 līmenī no piedāvājumiem neatkautos, bet pat HAAS labāk paņem vecmeistaru Hulkenbergu un "naglu pakaļā" Magnusenu.
tieši ari tā. Mašīna bija sagatavota pietiekami labi lai ar to neskrietu sienās un nemēģinatu sadalīt uz pusēm. Mikam F1 ir ar ātru- viņam nav atbilstoša reakcija