Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Bijušais "Alpine" sporta direktors Permane gatavojas pievienoties "AlphaTauri" komandai

Juris Grīns
Juris Grīns

Bijušais "Alpine" sporta direktors Permane gatavojas pievienoties "AlphaTauri" komandai
Alans Permane. Foto: Motorsport.com

Iepriekš strādājis par sporta direktoru "Alpine" komandā, šogad darbu "AlphaTauri" vienībā, kas startēs ar jaunu nosaukumu, gatavojas uzsāks Alans Permane.

"Alpine" vadošo darbinieku rindas Permane atstāja pērnā gada vasarā, kad atkāpās arī komandas vadītājs Otmars Šafnauers.

Šajā komandā Permane bija nostrādājis 34 gadus, arī tad, kad tā bija zināma kā "Benetton", "Renault" un "Lotus". Viņš bija daļa no komandas laikā, kad tās sastāvā pirmos divus titulus sasniedza Mihaels Šūmahers, bet vēlāk divreiz par F1 čempionu kļuva Fernando Alonso.

Šobrīd oficiāls paziņojums vēl nav bijis, taču vairāki vadošie autosporta mediji vēsta, ka Permane pievienosies "AlphaTauri" sastāvam, kas šosezon varētu startēt ar jaunu nosaukumu "Racing Bulls". Jau pērn, kad Permane zaudēja amatu "Alpine" rindās, atzinīgi par viņu izteicās "Red Bull" vadītājs Kristians Horners.

"Alans ir viens no visilgāk strādājošajiem inženieriem šajā čempionātā, un viņam, neapšaubāmi, ir daudz zināšanu," sacīja Horners. "Nezinu daudz par viņu menedžmenta sastāva iekšējām lietām, bet tur strādā daudz cienījamu cilvēku. Domāju, ka nevajadzētu atlaist nevienu, kuram ir šāds darba stāžs. Lai gan es nekad neesmu ar Alanu kopā strādājis, domāju, ka vajadzētu cienīt cilvēku, kurš ieguldījis 34 gadus smaga darba un bijis iesaistīts, kad titulus izcīnīja Šūmahers un Alonso."

Šogad "AlphaTauri" komandu, kas pagaidām jaunā nosaukuma galīgo versiju vēl nav atklājusi, Franca Tosta vietā vadīs iepriekš par "Ferrari" sacīkšu direktoru strādājušais Lorāns Mikīss.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...