Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Komandas biedra panākumi ietekmējuši Fetela lēmumu pamest "Red Bull"

Juris Grīns
Juris Grīns

Komandas biedra panākumi ietekmējuši Fetela lēmumu pamest "Red Bull"
Kristians Horners
Foto: AFP/Scanpix

Daniela Rikjardo sniegums 2014. gada F1 sezonā bija viens no galvenajiem faktoriem, kādēļ Sebastjans Fetels nolēma pamest "Red Bull" komandu, atzinis tās vadītājs.

Rikjardo šogad pievienojās čempionvienībai no "Toro Rosso" un uzreiz bija konkurētspējīgs. Sezonas laikā austrālietis guva trīs uzvaras un izcīnīja trešo vietu čempionātā, kamēr Fetels pirmo reizi kopš debijas sezonas 2007. gadā neuzvarēja ne reizi, bet kopvērtējumā palika piektais.

"Viņam nepatika tas, par ko Formula 1 ir kļuvusi un viņš to vienmēr atklāti atzina," intervijā BBC stāsta komandas boss Kristians Horners. "Viņam nepatika motori, to skaņa un arī tas kā mašīna uzvedās uz ceļa. Viņš bija ļoti sarūgtināts par to, ka mašīna nebija tāda, kādu viņš vēlas. Un, protams, tas, ka komandas biedrs uzvarēja vairākās sacīkstēs un rādīja tādu pašu līmeni, kādā viņš brauca iepriekš."

Horners atzīst, ka šis varēja būt viens no galvenajiem faktoriem Fetela lēmumā pāriet uz "Ferrari". "Pēdējais piliens", pēc Hornera vārdiem, iespējams, bija posmā Moncā, kad Rikjardo veica bezbailīgu apdzīšanas manevru pret savu titulēto komandas biedru.

"Pēc tās sacīkstes viņš bija ārkārtīgi sarūgtināts," atklāj Horners. "Zinot Sebastjanu tik labi, cik es viņu zinu, redzēju, ka viņš ir apjucis un savā prātā kaut ko domā. Kad devāmies uz Singapūru, varēja redzēt, ka viņš ir kļuvis par citu cilvēku. Beigās gaidīja ne visai labs pārsteigums."

Šobrīd Fetels jau ir veicis pirmos testus "Ferrari" sastāvā un nākošgad startēs kopā ar Kimi Raikonenu, kam 2014. gada sezona arī nepadevās no labākajām. Horners intervijā piebilst, ka ieraudzīt Fetelu sarkanajā kombinezonā viņam šķitis "nedabiski".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  -2 [+] [-]

, 2014-12-23 10:13, pirms 9 gadiem
Kārtējais SC raksts ar sensacionālu virsrakstu. Žurnaļugas turpina izcelties. Apsveicami!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja