Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" par Botasu sola 4 miljonus eiro, "Williams" nepiekrīt

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" par Botasu sola 4 miljonus eiro, "Williams" nepiekrīt
Valterī Botass
Foto: LaPresse/Scanpix

"Ferrari" komanda par somu autosportistu Valterī Botasu solījusi samaksāt 4 miljonus eiro, tomēr "Williams" vadība, kurai ar viņu ir kontrakts, tik maza summa neapmierina.

Par iespējamo Kimi Raikonena aiziešanu no "Ferrari" vienības 2015. gada F1 sezonas izskaņā un Valterī Botasa stāšanos viņa vietā tiek baumots jau ilgāku laiku. Taču šobrīd jau atklātībā nonākusi informācija par reālu rīcību no "Ferrari" komandas puses.

Vācu laikraksts "Bild" ziņo, ka "Ferrari" ir izteikuši piedāvājumu ne vien Botasam, bet arī viņa tagadējai komandai "Williams", jo tai ar šo sportistu ir līgumsaistības uz 2016. gadu. "Ferrari" piedāvājuši izpirkt šo kontraktu, samaksājot 4 miljonus eiro, tomēr "Williams" vadītāja vietas izpildītāja Klēra Viljamsa vēloties saņemt vairāk, teikts publikācijā.

"Tas būtu skumji, ja viņš pamestu komandu," atzīst "Willims" tehniskais direktors Pets Saimondss. "Zinu, ka viņš šeit jūtas komfortabli, un viņš ir svarīga daļa no mūsu komandas."

"Bild" raksta, ka "Williams" par Botasu vēlas saņemt 15 miljonus eiro, tomēr šim priekšlikumam nav piekritis "Ferrari" komandas vadītājs Mauricio Arivabene. Nav zināms, kā pārrunas par līguma izpirkšanu noslēgsies un vai abām pusēm izdosies vienoties par abpusēji apmierinošu summu.

Iepriekš tika ziņots, ka galvenais pretendents uz Botasa vietu "Williams" komandā ir tagadējais "Sauber" pilots Felipe Nasrs, kuru atbalsta "Banco do Brasil". Tomēr "Bild" rīcībā ir informācija, ka komandā tādā gadījumā visticamāk atgriezīsies Niko Hilkenbergs, kurš tās sastāvā jau startēja 2010. gadā.

Tāpat "Bild" vēsta, ka Hilkenbergs vairs nav pretendents uz iekļūšanu "Ferrari", jo itāļu komandā jau brauc Sebastianss Fetels un tā nevēlas sastāvā divus vāciešus.

Izmantotie resursi:
Formula Update

Kāda būs abu somu F1 pilotu nākotne 2016. gadā?

  • 77

  • 31


     [+] [-]

, 2015-06-26 16:35, pirms 9 gadiem
Saprotu Williams, komanda kura maksāja Kimi 30 miljonus, lai viņš NEbrauktu F1 tā kā pienāktos maksāt vairāk par Botasu. Kā vienmēr, žēl Hulkenberga.

     [+] [-]

, 2015-06-26 20:15, pirms 9 gadiem
Damn, tik atklāti jau. Tad jau Kimi dienas Ferrari norakstītas.

     [+] [-]

, 2015-06-27 00:59, pirms 9 gadiem
Ideālā variantā (tā kā esmu abu somu pilotu fans) gribētos, lai abi paliek tur kur ir. 2. variants: pilotu rokāde. Bet vispār besī laukā Ferrari: Kad viņi paši ir izaudzinājusi kādu piloti vienmēr pārpirkuši!

     [+] [-]

, 2015-06-27 18:35, pirms 9 gadiem
Vinu pilots cinas par savu dzivibu slimnica!
Vins bija domats nakamais Ferarri pilots