Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapena menedžeris: "Nākamais gads būs patiesības mirklis"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapena menedžeris: "Nākamais gads būs patiesības mirklis"
Makss Verstapens. Foto: Facebook.com/MaxVerstappen

Josa Verstapena menedžeri šobrīd uzsākuši pārrunas par sportista iespējamo ilgtermiņa nākotni "Red Bull" komandas sastāvā, taču atrisinājums visticamāk kļūs zināms tikai nākamgad, kad redzēsim, vai vienība beidzot spēj atkal iesaistīties cīņā par F1 titulu.

Verstapena menedžera pienākumus pilda gan viņa tēvs Joss, gan Reimonds Vermūlens. Viņš atzīst, ka aizvadītais pasaules čempionāta posms Brazīlijā parādīja, ka "Red Bull" komanda ir spējīga sasniegt daudz, taču, lai Verstapens gribētu palikt tās sastāvā, šāds sniegums nepieciešams regulāri.

"Tā bija ļoti laba nedēļas nogale, kurā tika pieņemti nevainojami stratēģiskie lēmumi, un "Honda" dzinējs darbojās lieliski - viss sakrita tā, kā nepieciešams," saka Vermūlens. "Ja gribam būt pasaules čempioni, tieši šādam jābūt līmenim, un tam tādam jābūt katru reizi. Ja Maksam tas viss būs, viņš parādīs tam atbilstošu līmeni no savas puses."

Pagājušajā nedēļā, drīz pēc sacīkstēm Verstapens "Red Bull" simulatorā strādāja pie 2020. gada mašīnas attīstīšanas, bet pēc tam pieslēdzās darbam arī pie 2021. gada modeļa, kas tiek veidots pēc krasi atšķirīgiem tehniskajiem noteikumiem.

Ar "Red Bull" komandu viņam ir spēkā esošs līgums uz 2020. gadu, taču par tālāku nākotni skaidrības nav, jo Verstapenu alkst noalgot arī spēcīgās un maksātspējīgās "Ferrari" un "Mercedes" vienības. Vermūlens liek noprast, ka tieši nākamgad kļūs skaidrs, ko sportists darīs tālāk.

Jautāts par to, vai Helmuts Marko mudina ātrāk parakstīt ilgtermiņa līgumu, Vermūlens saka: "Nē, nē. Bet mēs uzturam kontaktu. Mēs ar Josu vienmēr esam klāt un turam roku uz pulsa. Komanda pati sev radījusi spiedienu, jo nākamgad vēlas cīnīties par titulu, un tas šobrīd ir svarīgākais. Nākamais gads būs patiesības mirklis."

Izmantotie resursi:
grandpx.news