Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Jaunās F1 komandas plāni uzņem apgriezienus, Vērleins ieinteresēts

Juris Grīns
Juris Grīns

Jaunās F1 komandas plāni uzņem apgriezienus, Vērleins ieinteresēts
"Campos" komandas mašīna F2 čempionātā. Foto: Campos Racing

"Ferrari" F1 simulatoru pilots un "Formula E" čempionāta dalībnieks Paskals Vērleins labprāt kļūtu par pamatsastāva braucēju jaunajā F1 komandā, ko uz 2021. gada sezonu veido spāņi.

Jau vēstīts, ka "Formulā 1" cer ienākt spāņu komanda "Campos Racing", kas ļoti veiksmīgi un ar augstiem panākumiem piedalās F2 un F3 kategoriju sacīkstēs. Komandas īpašnieki Adrians Kamposs un līdzīpašnieks Salvatore Gandolfo pauduši, ka saņēmuši atbalstu arī no Spānijas Motorsporta federācijas, kā arī jau notikušas pārrunas ar F1 vadītājiem Čeisu Keriju un Rosu Braunu.

Gondolfo vada kompāniju "Monaco Increase Management", kas pārstāv arī bijušo F1 pilotu Paskālu Vērleinu no Vācijas, līdz ar to viņš varētu kļūt par vienu no braucējiem komandā. Tikmēr spānis Alekss Palou, kurš potenciāli ir otrs kandidāts uz vietu komandā, "Campos" vienības sastāvā iepriekš startēja "Formulā 2", bet tagad brauc Japānas "Super Formula" seriālā, kur posmu pirms sezonas beigām ir trešais, ar aizvien labām izredzēm iegūt titulu.

"Es labi pazīstu Adrianu Kamposu no "Formula E" čempionāta, bet puiši no Monako ir mani menedžeri, tāpēc varu teikt, ka man ar viņiem ir ciešas saiknes," stāsta Vērleins, kurš tiek uzskatīts par lielu talantu, taču pēdējās sezonās nav spējis atrast vietu nevienā F1 komandā. "Nezinu, kas notiks 2021. gadā, ir jāgaida. Ja šāda iespēja parādītos, es būtu atvērts tam."

"Monaco Increase Management" paziņojumā presei teikts, ka komanda vēlas aizpildīt tukšumu, kas F1 čempionātā radies pēc spāņa Fernando Alonso aiziešanas. Tāpat tiek uzsvērts, ka šis ir ilgtermiņa projekts.

Zināms arī, ka par komandas tehnisko direktoru iecelts bijušais F1 inženieris Pīters Makkūls, kamēr cits kādreiz pasaules čempionātā strādājušais speciālists Bens Vuds atbildēs par aerodinamikas jomu. Viņi sāks darbu pie mašīnas izstrādes tiklīdz kļūs zināmi 2021. gada F1 tehniskie noteikumi, jo tas, vai komanda tiks pielaista startam, noteikti izšķirsies vēlāk.

Izmantotie resursi:
Google

     [+] [-]

, 2019-10-23 10:40, pirms 5 gadiem
O Reniķiem būs kam piegādāt savus motorus