Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Buljē sola, ka "McLaren" komanda Monako posmā pārspēs "Ferrari"

Buljē sola, ka "McLaren" komanda Monako posmā pārspēs "Ferrari"
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

"McLaren" komandas vadītājs Ēriks Buljē uzskata, ka Fernando Alonso un Džensonam Batonam ir reālas izredzes gaidāmajā F1 pasaules čempionāta posmā Monako pārspēt "Ferrari" komandu. Tas tādēļ, ka "McLaren" esot viena no labākajām šasijām, un Monako ielās motora jaudai nav noteicošā nozīme.

""Uz papīra" mēs varētu būt starp sesto un astoto vietu," pārliecināts Buljē, vaicāts par viņa pārvaldītās komandas izredzēm Monako "Grand Prix".

Savukārt, atbildot uz apgalvojumu, ka "Mercedes", "Ferrari" un "Red Bull" komandas būs pārākas, Buljē izsakās šādi: "Neesmu pārliecināts par "Ferrari". Neesmu drošs, vai viņi mums ir drauds. Noteikti "Red Bull", arī "Toro Rosso" ir diezgan laba mašīna, un "Mercedes"."

Buljē pārliecināts, ka "McLaren MP4-31" ir trešā labākā šasija Formulā 1, lai gan aizvien vājais "Honda" motors neļaujot to pilnībā parādīt. Pēc Buljē teiktā, arī pērn "McLaren" bija trešā labākā šasija, taču pamainījušies konkurentu spēki.

"Pagājušajā gadā mēs bijām trešie, bet tuvu "Williams" un "Ferrari"," pauž Buljē. "Tagad secība ir šāda - "Mercedes", "Red Bull", mēs, tad "Ferrari", "Toro Rosso" un "Williams". Viņi pavisam noteikti ir aizmugurē."

Arī Džensons Batons uzskata, ka Monako viņam ir izredzes uz labu rezultātu.

"Es mīlu šo trasi," saka brits, kurš 2014. gadā izcīnīja sesto, bet pērn - astoto vietu. "Pēdējos pāris gados man tur ir labi klājies. Pagājušajā gadā mazliet nepaveicās ar dzeltenajiem karogiem pirmajā līkumā un man bija jāsamierinās ar netikšanu trešajā kvalifikācijas kārtā, bet šogad tas ir mūsu mērķis."

Arī Alonso uzskata, ka komanda ir progresējusi: "Mums iet arvien labāk un labāk, par to šaubu nav, ja runājam par visiem uzlabojumiem, ko esam ieviesuši. Aizvien nedaudz trūkst jaudas, bet Monako ir trase, kur tas nav tik svarīgi, tāpēc ir iespēja uz vēl augstākiem rezultātiem."

Alonso šogad punktos vienīgo reizi finišēja Krievijas posmā, kad guva sesto vietu, bet Batons punktus guvis tikai pēdējos divos posmos - desmitā vieta Krievijā un devītā pozīcija Spānijā. Kopvērtējumā Alonso ieņem 12. vietu, kamēr Batons ir četras pozīcijas zemāk. "McLaren-Honda" konstruktoru kausā pašlaik ir astotajā vietā.


, 2016-05-23 21:50, pirms 8 gadiem
ko viņi tur pīpē????
, 2016-05-23 23:39, pirms 8 gadiem
man Kā Mclaren fanam arī šķiet ka kautlkas tur neiet kopā bišk pa agru jau domāt pa Ferrari apdzīšanu
, 2016-05-23 23:44, pirms 8 gadiem
Lai sākumā pacenšas būt priekšā Williams, Toro Rosso un Red Bull pilotiem.
, 2016-05-24 00:12, pirms 8 gadiem
Laikam cer uz to,ka Ferrari izstāsies
, 2016-05-24 15:34, pirms 8 gadiem
Auni, vins doma kad vina formulas airodinamika ir labaka par Ferrari, un saja trase maz izkir jauda, lidz ar to vins cer, bet domaju kad uzveikt Ferrari, neuzveiks jebkura gadijuma
, 2016-05-24 16:54, pirms 8 gadiem
crushader rakstīja: Auni, vins doma kad vina formulas airodinamika ir labaka par Ferrari, un saja trase maz izkir jauda, lidz ar to vins cer, bet domaju kad uzveikt Ferrari, neuzveiks jebkura gadijuma
Nu ko tad Ferrari bija tik nevarīgi iekš Barselonas? Tur taču viņus arī apspēlēja uz aerodinamiku....
Karloss Sainss un Šarls Leklērs

''Hewlett Packard'' kļūst par Ferrari titulsponsoru

''Ferrari'' F1 komanda ir parakstījusi ilgtermiņa sponsorēšanas līgumu ar amerikāņu tehnoloģiju gigantu ''Hewlett Packard''. Pēc neoficiālas informācijas darījuma vērtība ir 90 miljoni dolāru sezonā.
Niko Hilkenbergs. Foto: Hoch Zwei/Zumapress.com/Scanpix

F1 braucējs Hilkenbergs pēc sezonas pametīs "Haas" un pievienosies "Audi"

Pieredzējušais Pirmās Formulas (F1) braucējs Niko Hilkenbergs pēc šīs sezonas pametīs "Haas" komandu un pievienosies "Sauber", kas pēc nākamās sezonas pārtaps par "Audi", šodien vēstīja abas vienības.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.