Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Eklstouns: "Lai uzvarētu, tagad ir jāpielieto smadzenes"

Juris Grīns
Juris Grīns

Eklstouns: "Lai uzvarētu, tagad ir jāpielieto smadzenes"
Pols di Resta
Foto: AFP/Scanpix

"Red Bull" komandas piloti Sebastians Fetels un Marks Vēbers arī pēc ierašanās Monako, kur šonedēļ notiks kārtējais F1 posms, turpina kritizēt "Pirelli" riepas. Tomēr Bernijs Eklstouns un citi piloti viņiem oponē.

"Es liku "Pirelli" izveidot tādas riepas, kas nespētu izturēt pusi no sacīkstes un viņi tieši to ir izdarījuši," atzīst F1 boss Eklstouns. "Laikos, kad F1 startēja Nikijs Lauda, pilotiem galvenā rūpe bija sekot līdzi ātrumkārbas un bremžu stāvoklim, nevis riepām. Tad tas laiks beidzās un pilotam vairs nevajadzēja domāt ne par ko. Tagad atkal jāsāk lietot smadzenes un domāt par to, kā uzvarēt sacīkstēs."

Starp Eklstouna idejas aizstāvjiem ir arī "Force India" pilots Pols di Resta, kurš apgalvo, ka arī pilotiem, kas brauc ar lēnākām mašīnām, cīņa savā starpā beidzot ir kļuvusi aizraujoša.

"Varbūt līderiem arī ir garlaicīgi, taču tas nevar būt garlaicīgi, ja visas sacīkstes garumā jācīnās par pozīciju," stāsta Di Resta. "Iepriekšējā posmā pat 11 apļus pirms finiša mēs cīnījāmies par pozīcijām, jo zinājām, ka veicam četrus pitstopus un ir jānokļūst priekšā dažiem, kas veikuši tikai trīs riepu nomaiņas. Tas ir kaut kas! Ir jauki, ka sacīkstes laikā kaut kas mainās."

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  -1 [+] [-]

, 2013-05-23 09:25, pirms 11 gadiem
tātad atgriežamies pie Miķeļa stratēģijas 1995 gadā, ja tev ir labs auto:
- paņem pole position;
- izbrauc pārsvaru + nomaini riepas;
- izbrauc nākamo pārsvaru + nomaini riepas utt.

galā tev ir par vienu pitstopu vairāk kā citiem, bet esi pirmais

  -2 [+] [-]

, 2013-05-23 09:26, pirms 11 gadiem
eh vajag lai gādam tā riepa neiztur kādā ātrā līkumā tad šie dziedās citu dziesmu - tikai kāpēc noteikumi jāraksa ar asinīm vai lauztiem kauliem, ja tas viss jau ir pierādīts ar asinīm?

  +1 [+] [-]

, 2013-05-23 09:28, pirms 11 gadiem
nākošajā sezonā būs jādomā par motoru, jo biturbo motoram juks nost turbīnas, kuru apgriezienu skaits var sasniegt pat 100 000. Tad varēs taisīt kaut vai akmens riepas kas it kā nedilst, jo aizmugurējās vienmēr izspolēs un ļoti ātri nodils.

  +2 [+] [-]

, 2013-05-23 10:50, pirms 11 gadiem
Laikam cilvēkam ir ļoti īsa atmiņa, jo neviens laikam negrib atcerēties Brigdestone laikus, kas bija nenormāli garlaicīgi un visi bļāva ka tā nevar turpināt.

  -2 [+] [-]

, 2013-05-23 15:09, pirms 11 gadiem
hewlet rakstīja: Laikam cilvēkam ir ļoti īsa atmiņa, jo neviens laikam negrib atcerēties Brigdestone laikus, kas bija nenormāli garlaicīgi un visi bļāva ka tā nevar turpināt.
Jā Bridgestone riepas izcīnīja uzvaras Tad vienkārši riepas nebija tik svarīgas.

Riepām nevajadzētu būt vienam no galvenajām lietām uz uzvaru, jo tagad tās var krietni bremzēt formulu. Manuprāt riepas ir tāpat, kā tiesnesis basketbolā, futbolā, hokejā, kamēr tas nesāk kļūt pārlieku pamanāms un ietekmēt spēles iznākumu, tikmēr ir labi, līdz ko tas kļūst pārlieku pamanāms, tā tas sabojā visu sportu.

  +4 [+] [-]

, 2013-05-23 17:09, pirms 11 gadiem
Diemžēl daudzi šeit nemaz nezin, ka riepu faktors gandrīz katru gadu bija ļoti svarīgs arī Šūmahera laikos. Piemērus?
2002.g. Lielbritānijas gonku Rubenss Baričello uzsāka no pēdējās vietas bet pēc 19. apļa jau bija 2.vietā , kurā arī finišēja apdzenot pa APLI visus sākot no 5.vietā finišējušā Panisa. Iemesls?
Michelin piedāvāja TIKAI wet un dry, bet Bridgestone VĒL arī Intermediate riepas! Tas bija farss, nevis gonka!

  +5 [+] [-]

, 2013-05-23 17:13, pirms 11 gadiem
Pēc 2003.g. Ungārijas GP, kurā Michelin riepas (Williams, Renault) bija labākas nekā Bridgestone riepas (Ferrari), FIA nolēma pēkšņi mainīt riepu mērīšanas noteikumus, tādējādi palīdzot šūmaheram un Ferrari iegūt pārsvaru un čempionu titulus!
How Ferrari and Bridgestone Stole the 2003 Formula 1 World Championships?
How Ferrari and Bridgestone Stole the 2003 F1...
Why did the FIA approve the Michelin tires as legal for more than two years (since originally presented for inspection in August 2001) and then decide that the exact same tires were suddenly illegal?
Since the Michelins had been having recent success, Bridgestone and Ferrari wanted to take away any performance advantage provided by the French rubber. The Ferrari and Bridgestone position was quite disingenuous - the scuffs on the Michelin sidewalls had been evident for more than two years , but Bridgestone and Ferrari didn't seem to care - as long as they were winning.