Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso: "Ja "Mercedes" uzvarēs Monako GP kvalifikācijā, viņi būs favorīti arī sacīkstē"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso: "Ja "Mercedes" uzvarēs Monako GP kvalifikācijā, viņi būs favorīti arī sacīkstē"
Fernando Alonso
Foto: SCANPIX SWEDEN

Lai gan "Mercedes" komanda jau trīs posmus pēc kārtas ir uzvarējusi kvalifikācijas braucienos, taču nevienā no trim sacīkstēm nav guvuši uzvaru, Fernando Alonso uzskata, ka Monako ielās viss varētu izvērsties citādi.

"Viņi šeit būs spēcīgi," prognozē "Ferrari" pilots. "Viņi ir ieguvuši "pole position" pēdējos trīs posmos, tādēļ paredzams, ka arī šeit būs ātri. Pagājušajā gadā Monako viņi jau ieguva pirmo starta vietu ar Mihaelu Šūmaheru, pirms saņēma sodu. Mēs visi zinām, cik grūti šeit ir apdzīt, tādēļ, ja viņi izcīnīs "pole position", sacīkstē būs favorīti uz uzvaru."

Pats Alonso Monako ielās uzvarējis divas reizes - 2006. un 2007. gadā, bet kopš tā laika nav finišējis augstāk par otro vietu. Arī šajā reizē uzvara nav viņa galvenais mērķis - daudz svarīgāk esot finišēt priekšā galvenajiem konkurentiem kopvērtējumā, Sebastianam Fetelam un Kimi Raikonenam.

"Mēs neesam aizmirsuši savu galveno mērķi, kas ir čempiontituls," neslēpj Alonso. "Šobrīd Fetels un Raikonens ir priekšā. Ja "Mercedes" uzvarēs vienā posmā, tā būs tikai viena uzvara. Man jākoncentrējas tam, lai finišētu priekšā pārējiem."

Savukārt, runājot par "Red Bull" komandas pēdējā laika skarbo kritiku par "Pirelli" riepām un F1 kā sportu kopumā, Alonso ir savs viedoklis: "Tie bija viņu komentāri, tādēļ tā ir viņu problēma. Barselonā piedzīvojām labas sacensības, lai gan tās neizvērtās tik labas dažiem mūsu konkurentiem. Daži no viņiem apgalvo, ka viņiem ir lieliska mašīna, taču tajā pašā laikā citi iegūst trīs "pole position" pēc kārtas, kad visas mašīnas brauc ar jaunām riepām. Vienkārši vairākus gadus viņiem uzvaras ir nākušas pārāk viegli un tagad viņiem ir grūti zaudēt."

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  -4 [+] [-]

, 2013-05-23 09:20, pirms 11 gadiem
Alonso, plaiec kur esi! GO KIMI GO!!!

  -3 [+] [-]

, 2013-05-23 11:05, pirms 11 gadiem
Alfons jau nobijies?Go kimi,Go finland

  +2 [+] [-]

, 2013-05-23 14:38, pirms 11 gadiem
manuprāt loģisks spriedums. stabilitāte atnesīs uzvaru čempionātā

  +1 [+] [-]

, 2013-05-23 21:16, pirms 11 gadiem
Somaiņi, Go Home!!!

  -1 [+] [-]

, 2013-05-23 22:14, pirms 11 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Somaiņi, Go Home!!!
flinston pastaavi pie ratiem ha ha ha