Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens Melburnā startēs no pirmās pozīcijas, Sainss pēc operācijas otrais

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Verstapens Melburnā startēs no pirmās pozīcijas, Sainss pēc operācijas otrais
Makss Verstaopens. Foto: Jaimi Joy/Reuters/Scanpix

LETA. "Red Bull" pilots Makss Verstapens sestdien Pirmās formulas (F1) pasaules čempionāta trešā posma - Austrālijas "Grand Prix" - kvalifikācijā un svētdien sacensības sāks no pirmās pozīcijas.

Verstapens trešajā kvalifikācijas daļā Melburnas trasi veica minūtē un 15,915 sekundēs.

Savukārt no otrās pozīcijas svētdien sacīksti sāks "Ferrari" pilots Karloss Sainss, kamēr trešo labāko rezultātu kvalifikācijā sasniedza Serhio Peress ("Red Bull"). Sainss sacensību apritē atgriezies pēc apendicīta operācijas.

Ceturtais finišēja Lendo Noriss ("McLaren"), piektais bija Šarls Leklērs ("Ferrari"), sestajā pozīcijā ierindojās Oskars Piastri ("McLaren"), septīto vietu ieņēma Džordžs Rasels ("Mercedes"), kuram astotajā un devītajā vietā sekoja Juki Cunoda ("Visa RB") un Lenss Strols ("Aston Martin"), kamēr labāko desmitnieku noslēdza Fernando Alonso ("Aston Martin").

Pirms kvalifikācijas tika aizvadīta trešā treniņu sesija, kurā ātrākais bija Leklērs, aiz sevis atstājos Verstapenu un Sainsu.

Pēc sezonas pirmajiem diviem posmiem kopvērtējumā līderis ar 51 punktu ir Verstapens, kurš bija ātrākais abos posmos. Otrais ar 36 punktiem ir līdera komandas biedrs Peress, bet Leklērs ar 28 punktiem noslēdz labāko trijnieku. Konstruktora kausā ar 87 punktiem līdere ir "Red Bull".

Šosezon F1 čempionātā paredzēti 24 posmi.

     [+] [-]

, 2024-03-23 10:39, pirms mēneša
Perezam piešķirts 3 starta vietu sods - viņš startēs no 6. pozīcijas...

     [+] [-]

, 2024-03-23 11:32, pirms mēneša
Kārlis malacis. Lai veicas!

     [+] [-]

, 2024-03-23 12:55, pirms mēneša
no pašu veidotas tabulas ar kvalifikācijas rezultātiem, līdz skrīnšotiem, līdz embeddotiem tvītiem, kurus normāli cilvēki (kas nav reģistrējušies tviterī) var arī neredzēt.. eh, perkē?

par kvali - drusku, bet ne pilnīgi žēl Rikjardo, kuram komanda pa radio nespēja pateikt, ka viņš ir izlējis apli jau 4. līkumā (kamēr Palmers ar mazo Brandlu desmit sekunžu laikā spēja izanalizēt, kas viņam būtu jādara).. un Ferāri, kuri salīdiznot ar q2, baigo progresu uz q3 nespēja veikt.

Alonso jau arī varēja nenolohoties, bet ja pareizi uzmetu aci treniņu analīzēm, tad šeit Astoniem sacīkšu tempā ir labāks potenciāls, salīdzinot ar iepriekšējām sacīkstēm, kur spēcīgāki viņi bija kvaļa režīmā. attiecīgi - pie boulinga situācijas priekšplānā cerēšu uz kādu 6. vietu..

un labi ka Peresam sods, tādējādi vēl vairāk palielinot potenciālu uzlabot vidējās šīgada sacīkstes interesantumu.

     [+] [-]

, 2024-03-23 16:25, pirms mēneša
Kvalifikācija bez lieliem pārsteigumiem, taču interesants novērojums vairākām komandām trešo posmu pēc kārtas trešajā segmentā nesanāk pienācīgi uzlabot otrās sesijas laiku, irpeikšējā sezonā tas negadījās tik bieži.
Ja ne kļūda, Sainz varēja paņemt pirmo vietu PP, taču neskatoties uz to malacis, tik ātri atgriežoties ierindā.

RBR savu ātrumu treniņos slēpj jeb griež nost motoru.

Ja vērtējam to ātrumu treniņos, kur veica sacīkstes simulāciju ( ne visas komandas to darīja)

1. Maki
2. Sarkanie +0.154s
3. Buļļi 0.433s
4. Aston +0.452s (Merši esot + mīnus līdzīgi)
5. Vīzzas +0.721s
6. Sauber +0.876s
7. Alpīnisti +0.891s
8. Haas +1.121s

Taču papētot vēl citus paramtrus RBR priekšā seko Sarkanie (lai arī ne pārāk optimistisks ātrums, iespējams vēl uzlabos), Maki un Astoni izskatās labi. Meršiem trūkst stabilitātes sevišķi ātrajos līkumos zaudē daudz un pat ja vērtējam potenciālu visu noteiks cik daudz Rasels un Hamiltons spēc saglabāt riepas.

Cunoda malacis, tur pat varēja būt Rikjardo, taču atkal melnā strīpa, sacīkstē būs jāparāda brīnums, lai sāktu atgūt reputāciju.