Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Minardi: "Jau pašā sākumā redzēju, ka Alonso ir īpašs pilots"

Juris Grīns
Juris Grīns

Minardi: "Jau pašā sākumā redzēju, ka Alonso ir īpašs pilots"
Fernando Alonso
Foto: SCANPIX SWEDEN

Fernando Alonso pirmās F1 komanas "Minardi" īpašnieks Džankarlo Minardi stāsta, ka jau pirms slavenā spāņu braucēja debijas pasaules čempionātā saprata, ka Alonso ir īpaši talantīgs un ar spožu nākotni.

Alonso debitēja F1 čempionātā 2001. gadā, taču "Minardi" komandas vērību izpelnījās jau dažus gadus agrāk.

"Es vienmēr pievērsu uzmanību jauno braucēju rezultātiem," stāsta Minardi. "Divas sezonas biju strādājis ar Marku Ženē un nu bija laiks strādāt ar Fernando. Sāku sekot viņa rezultātiem un tie mani patiešām pārsteidza. Bija skaidri redzams, ka viņš ir soli priekšā konkurentiem."

1999. gadā Alonso kļuva par "World Series by Nissan" čempionu un tika pie iespējas Heresas trasē aizvadīt F1 testus ar "Minardi" formulu.

"Mana komanda tradicionāli rīkoja testus pilotiem, kas uzvarējuši svarīgākajos čempionātos," turpina Minardi. "Tas bija gads, kurā testus aizvadīja Fernando un citi braucēji. Lai gan lija lietus, Alonso bija spējīgs izdarīt lietas, ko citi debitanti nekad iepriekš nebija paveikuši. Viņš vienkārši spēlējās ar mašīnu un jau trešajā aplī spēja sasniegt labāko rezultātu, braucot pusotru sekundi ātrāk kā pārējie testu dalībnieki."

2000. gadā Alonso startēja F3000 čempionātā, kur ieguva otro vietu.

"Viņš sāka strādāt pie mums, kad vēl startēja F3000," skaidro Minardi. "Svarīgākie bija testi Fiorano, kur viņš uzrādīja neticami labus apļu laikus un pievērsa sev "Ferrari" uzmanību. Kopš tā brīža viņa reputācija kļuva arvien labāka. Par nelaimi, mums bija problēmas, un nācās domāt par komandas pārdošanu. Alonso piedāvājām tirgū un panācām sadarbību ar Flavio Briatori."

Viņš turpina: "Līgums paredzēja, ka viņš drīkst startēt tikai "Minardi" vai "Renault" komandās. 2001. gadā viņš aizvadīja veiksmīgus 17 posmus kopā ar mums, bet nākamajā gadā aizgāja pie Briatores strādāt par testpilotu. Uzreiz sapratu, ka viņš kļūs par panākumiem bagātu pilotu un jau toreiz teicu, ka reiz būs pasaules čempions. Tagad viņš aizvadīs savu jau 200. sacīksti Formulā 1 un ceru, ka izcīnīs trešo titulu."

Malaizijas GP būs Fernando Alonso jubilejas 200. sacīkste F1 čempionātā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

     [+] [-]

, 2013-03-23 11:32, pirms 11 gadiem
vai ta tajā laikā Minardi īpašnieks nebija Stodarts?

     [+] [-]

, 2013-03-23 11:35, pirms 11 gadiem
āmen!

neesmu alonso fans, bet vina stabilitaate ir apbriinojama..

     [+] [-]

, 2013-03-23 11:43, pirms 11 gadiem
Nereģistrētjies rakstīja: vai ta tajā laikā Minardi īpašnieks nebija Stodarts?
Stodarts nopirka komandu 2001. gadā. Kad Alonso aizvadīja pirmos testus, komanda vēl bija Minardi īpašumā.

     [+] [-]

, 2013-03-23 11:53, pirms 11 gadiem
Par to pašu iedomājos,kur tad Pols Stodarts.

Tad nopirka komandu,bet nosaukums palika.

     [+] [-]

, 2013-03-23 12:13, pirms 11 gadiem
Flavio Briatore
Līgums paredzēja, ka viņš drīkst startēt tikai "Minardi" vai "Renault" komandās
Ferrari izrādīja interesi jau 2000.gadā.

Welll, kāds sakars, ja Ferrari izrādīja interesi, bet Renault boss paņēma?

     [+] [-]

, 2013-03-23 12:17, pirms 11 gadiem
Labākais, ka mazais napoleons no Ferrari gribēja Alonso pie sevis, bet negribēja maksāt Minardi, lai izpirktu līgumu un piedāvāja advokātus, lai atrastu caurumus līgumā. Alonso pasūtīja šo un aizgāja uz Reni.

     [+] [-]

, 2013-03-24 09:38, pirms 11 gadiem
Pēc Hakinena tikai Alonso spēja izrādīt konkurenci Šumim! Tie 2 gadi, kad viņi cīnījās bija labākās divas sezonas F1 kādas esmu skatījies.
Tas, ka Alonso neaizgāja uz Ferrari, kur visticamāk nebūtu izkonkurējis ne Baricello, ne Sumaheru, iespējams, ir viņa labākā izvēle mūžā!