Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfs: "Elisons ir izcilākais tehniskais līderis, ko esmu sastapis F1"

Juris Grīns
Juris Grīns

Volfs: "Elisons ir izcilākais tehniskais līderis, ko esmu sastapis F1"
Džeimss Elisons. Foto: Motorsport.com

"Mercedes" komandas tehniskais direktors Džeimss Elisons ir nolēmis arī turpmāko savu karjeru saistīt ar šo vienību un izvirzījis par savu mērķi atgriezt to virsotnē.

Mercedes F1 komandas tehniskais direktors Džeimss Elisons ir nolēmis arī turpmāko savu karjeru saistīt ar šo vienību un izvirzīt par savu mērķi atgriezt komandu virsotnē.

Tikai pērn Džeimss Elisons atgriezās pirmajās kaujas rindās Mercedes vienībā, jo iepriekšējos gados personīgu apstākļu dēļ bija ieņēmis pasīvāku lomu un amatu fabrikā.

Taču pēc komandas neveiksmīgas pirmās sezonas jaunajā graundefekta ērā, Elisons atkal nomainīja Maiku Eliotu, kā Mercedes komandas augstākā amatpersona tehniskajā jomā.

Līdz šim nebija skaidrības, cik ilgi Elisons ieņems šo amatu un vai viņam nav tikai pagaidu konsultanta loma. Tomēr šobrīd komanda ir apstiprinājusi, ka Džeimss Elisons, kurš vienībai pievienojās 2017.gadā, ir parakstījis ilgtermiņa līgumu un gatavs pilnvērtīgi ieguldīties problēmas risināšanā.

Arī pats Toto Volfs, kurš ir komandas līdzīpašnieks, pirms nedēļas paziņoja par to, ka ir nolēmis turpināt pildīt arī komandas vadītāja lomu vismaz līdz 2026.gadam.

“Esmu sajūsmā, ka Džeimss ir piekritis palikt un saistīt savus nākotnes plānus ar Mercedes,” paziņoja Volfs. “Es teikšu tieši – viņš ir izcilākais tehniskais līderis, ko esmu sastapis mūsu sportā. Viņa gladiatora gars, kombinācijā ar zināšanām, pieredzi un apņēmību padara viņu pārāku par jebkuru citu. Kopš 2017.gada viņš ir bijis man uzticams sabiedrotais un lielisks sparinga partneris man personīgi.”

Mercedes komanda joprojām cenšas atgūties pēc divām ne visai veiksmīgām sezonām, kurās Konstruktoru kausā izcīnītas attiecīgi 3. un 2.vieta, tomēr šajos divos gados gūta tikai viena uzvara – 2022.gadā Brazīlijā. Pirms 2024.gada sezonas komanda sola lielas tehniskās pārvērtības un līdzjutēji gaida atgriešanos cīņā par uzvarām. Komandas jaunais modelis W15 tiks prezentēts Valentīndienā 14.februārī.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv