Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Elisons: "Hamiltonam ir izteikta nepārvaramā nepieciešamība pēc uzvarām"

Juris Grīns
Juris Grīns

Elisons: "Hamiltonam ir izteikta nepārvaramā nepieciešamība pēc uzvarām"
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

"Mercedes" komandai nav nekādu šaubu, ka Lūisa Hamiltona "nepārvaramā nepieciešamība pēc uzvarām" nekur nav pazudusi, pat neskatoties uz diviem sarežģītiem gadiem.

Pēdējā Hamiltona uzvara tika izcīnīta 2021.gada Saūda Arābijas GP posmā, tomēr pēdējos divos gados jaunajā graundefekta ērā Mercedes nav spējuši konkurēt ar Red Bull vienību. Tomēr pirms jaunās sezonas Mercedes nometnē jūtams optimisms, ka darbs, kas ieguldīts 2024.gada modeļa attīstībā, ir izskaudis problēmas, ar kurām iepriekš komanda sakārās tehniskajā jomā.

Iepriekšējās sezonas laikā tika uzdoti arī jautājumi par Luisa Hamiltona motivācijas līmeni un gatavību izturēt sarežģīto periodu, strādājot pie komandas un savas motivācijas līmeņa noturēšanas. Tomēr Mercedes tehniskais direktors Džeimss Elisons, kurš ir pagarinājis līgumu ar vienību, nešaubās par Hamiltona motivāciju.

“Es domāju, ka mēs nevaram atrast nevienu aktīvo F1 pilotu, kuram šobrīd būtu problēmas ar motivāciju,” paziņoja Elisons. “Es domāju, kas tas viņiem ir asinīs. Turklāt pašiem veiksmīgākajiem pilotiem Formulā 1 tā nepārvaramā nepieciešamība pēc uzvarām ir vēl izteiktāka.”

“Luisa gadījumā tas ir viņa dabā un daļa no viņa esības, līdz ar to man nav nekādu šaubu par viņa motivāciju atgriezties uz uzvaru takas,” turpināja Mercedes tehniskais vadītājs. “Taču tas, vai viņam tas ir dosies lielā mērā ir atkarīgs no tā vai viņam ir piemērots aprīkojums.”

Starpsezonā pilota galvenais uzdevums ir sagatavot sevi fiziski un mentāli jaunajai sezonai, kas šogad būs ļoti gara - no marta sākuma līdz decembra vidum. Tikmēr komandas tehniskais departaments strādā dienu un nakti, lai sagatavotu formulu uz pirmajiem testiem. Kā atzina Džeimss Elisons, tad tieši ar testiem pilotiem sākas cits atbildības līmenis, jo ar to mirkli viņiem ir jābūt starpniekiem starp formulu un inženieriem un jāspēj iztukot savstarpējā saziņa un datu apmaiņa pēc iespējas precīzāk.

Mercedes komanda savu jauno modeli W15 prezentēs vienā dienā ar McLaren vienību - 14.februārī, bet testi Bahreinā norisināsies no 21. līdz 23.februārim.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv