Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonena grāmata sasniedz rekordaugstus pārdošanas apmērus

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonena grāmata sasniedz rekordaugstus pārdošanas apmērus
Kimi Raikonens un viņa biogrāfija. Foto: Instagram.com/kimimatiasraikkonen

2007. gada F1 pasaules čempiona Kimi Raikonena oficiālā biogrāfija, ko sarakstījis Kari Hotakainens, pērn izrādījusies pārdotākā sportista dzimtenē Somijā.

Vietējais laikraksts "Ilta Sanomat" ziņo, ka grāmatu izdevies pārdot vairāk nekā 191 000 eksemplāros, un tā ar ievērojamu pārsvaru kļuvusi par pārdotāko valstī 2018. gadā. Jāpiemin, ka Somijā populācija ir salīdzinoši neliela - valsti apdzīvo aptuveni 5.5 miljoni cilvēku.

"Es vienkārši izdomāju, ka tas ir jāizdara," par grāmatas veidošanu stāsta Raikonens, kurš ir viens no populārākajiem F1 pilotiem pēdējās desmitgadēs. "Nedomāju, ka šī ir kaut kāda nozīmīga lieta. Esmu daudz ko piedzīvojis, un tā notiek, ka tagad piedzīvoto esmu ielicis grāmatā."

Lai gan Raikonens publikas priekšā parasti publiskos komentāros neizplūst, zināms, ka dažkārt pasaka frāzes, kas pēc tam iegūst visai lielu popularitāti fanu aprindās. Pērn tika izdota arī viņa haiku grāmata, kurā apkopoti sportista īsi izteicieni no radio ziņojumiem. Arī šīs grāmatas pārdošanas apjomi bijuši labi un pat bijis nepieciešams iespiest papildus desmit tūkstošus kopiju, lai apmierinātu līdzjutēju interesi.

Raikonens pērn aizvadīja pēdējo sezonu "Ferrari" sastāvā, tomēr "Formulu 1" nepametīs, jo turpinās startēt "Sauber" vienībā.

Izmantotie resursi:
Sports Mole - Football, tennis, rugby, cricket,...