Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" sašutuši par "Mercedes" komandai piešķirto maigo sodu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" sašutuši par "Mercedes" komandai piešķirto maigo sodu
Niko Rosbergs ar "Mercedes"
Foto: AFP/Scanpix

"Ferrari" komanda paudusi sašutumu par to, ka "Mercedes" komanda par nelegālu F1 testu veikšanu saņēmusi tik mazu sodu - vien brīdinājumu un aizliegumu piedalīties jūlijā gaidāmajos jauno braucēju testos Silverstounā.

"Ferrari" anonīmais blogeris ar iesauku "Zirgu vārdotājs" komandas slejā raksta, ka šāds sods ir smieklīgs, lai gan "Mercedes" pārkāpums bijis nepārprotams.

"Tagad esam pārliecinājušies, ka pat tādā gadījumā, ja kāds ir vainīgs, turklāt tas ir pierādīts un neapstrīdams fakts, vienmēr ir iespēja, kā no tā tiek sveikā cauri ar iespējami maigu sodu," teikts slejā, kurai dots nosaukums "Noziegums un sods". "Izrādās, ka vainīgais tiesnesim pat var ieteikt, kāds sods labāk būtu piemērots."

"Mercedes" komanda, vēl pirms tika atzīta par vainīgu, tiesai sniedza ierosinājumu soda vietā neatļaut tai piedalīties jūlijā gaidāmajos trīs dienu testos, ko tiesneši arī ņēma vērā.

"Tas ir, maigi sakot, apšaubāms lēmums, kā sodīt vainīgos, kas sportā neatļautā veidā ieguvuši priekšorcības," turpina "Zirgu vārdotājs". "Ko tiesa darītu, ja tas viss būtu noticis pēc šiem Silverstounas testiem? Kāds tad būtu sods? Varbūt viņiem aizliegtu piedalīties sezonas noslēguma vakariņās?"

Izmantotie resursi:
Business & Financial News, Breaking US &...

Vai Mercedes saņēma taisnīgu sodu?

  • 27

  • 92


     [+] [-]

, 2013-06-22 13:13, pirms 11 gadiem
ja butu bargaks sods Mercedes piedraudeja, ka iesot prom un to nu noteikti negribeja pielaut

  +4 [+] [-]

, 2013-06-22 13:17, pirms 11 gadiem
Zombijs rakstīja: ja butu bargaks sods Mercedes piedraudeja, ka iesot prom un to nu noteikti negribeja pielaut
nu tad nu gan arguments. Tad jau visi tagad var pārkāpt visu ko vien var un piedrauēt ka ies prom.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-22 13:25, pirms 11 gadiem
Ne gluzi, vel Ferrari var atlauties ta darit un tikt sveika cauri, komandas ar vardu ka McLaren un Williams varetu vel izsprukt ar punktu zaudesanu, parejas gan nemtu prieksa pec pilnas programmas pat Red Bull, jo sobrid uz viniem uzedusies.

  +2 [+] [-]

, 2013-06-22 13:54, pirms 11 gadiem
Varbūt viņiem aizliegtu piedalīties sezonas noslēguma vakariņās?"

Es gar zemi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-22 14:21, pirms 11 gadiem
govs tesmens rakstīja: čīkstuļi un rauduļi tie Ferrari, bijuši un būs
Nu pilnīgs cirvis esi ? Kāds tur sakars ar raudāšanu. Tas tev nav nekāds - mamma, nenopirka konfekti. Muļķis.

  +2 [+] [-]

, 2013-06-22 16:29, pirms 11 gadiem
Viss tur ir kārtībā! Tribunāls lēma visu pēc taisnības. Visa sāls ir tajā, ka FIA pati ir visvainīgākā. Jo atļauju deva FIA ierēdnis Č.Vaitings, gan Meršiem, gan Pirelli. Tribunāls tā arī atbildēja, ka Mercedes un Pirelli rīkojās saskaņā ar FIA atļaujām. Pirelli vajadzēja šā gada mašīnu, Mercedes to piegādāja, FIA teica, ok, bliežat vaļā. Plus vēl pirms mēneša šādi testi izgāja cauri ar Ferariem pašiem, turklāt nekur sabiedrība neparādījās.
Buļļi atteicās no tiem, bet Merši nē. Tāpēc Buļļiem tāds cepiens, uzreiz pasūdzējās. Lieta sāka iet plašumā. Bet Ferrari, visu laiku klusēja, kā ūdeni mutē ieņēmuši, jo paši tak arī sasmērējās. Labi, ne ar šā gada mašīnu, bet par viņu testiem neviens neko neizināja tāpat. Taātad, arī slepenie testi. Un viņu ieguvums ir praktiski tāds patts. Jo var taču salīdzināt visus datus arī ar 2011 gada formulu.
Bet domāju, ka kuluāros uz kārts bija Vaitinga amats. Un lai viņs tur paliktu, nācās izlīgt mieru. Ja Meršus nomestu, tad nomestu arī Vaitingu, un iespējam nākamā sezona būtu jābrauc bez riepām.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-22 16:35, pirms 11 gadiem
Par riepam, Goodyear ta ka butu gatavi atgriezties, bet vini prasa lielaku naudu un negrib tik loti izdabat FIA, tapec jau otro gadu atstati aiz borta.

  -1 [+] [-]

, 2013-06-22 18:21, pirms 11 gadiem
Zombijs rakstīja: ja butu bargaks sods Mercedes piedraudeja, ka iesot prom un to nu noteikti negribeja pielaut
lai lasas....noteikumi visiem ir vienadi....

     [+] [-]

, 2013-06-22 21:18, pirms 11 gadiem
mrPO rakstīja: nu tad nu gan arguments. Tad jau visi tagad var pārkāpt visu ko vien var un piedrauēt ka ies prom.
F1 ir viena liela naudas mašīna un citi par citiem tur ir vienlīdzīgāki. Mercedes tajā biznesā ir liels spēlētājs ar kuru nevar tā jokot.
Būtu šādus testus veikuši Marussia, visticamāk viņi tiktu sodīti ļoti bargi.
Arī tie paši Pirelli nav mierā ar slavu, kas viņiem sacelta. Arī šie varēja pacelt cepuri un pēc sezonas notīties.

     [+] [-]

, 2013-06-25 13:01, pirms 11 gadiem
Ferarri jau nu vismazāk vajadzētu uztraukties par tiesas lēmumu, cik F1, FIA un tiesneši ir bijuši labvēlīgi pret viņiem visu gadu garumā!!!!! Ferarri visu laiku ir bijuši paipuisīšu statusā, kuri vienmēr par visu ir raudājuši, bet savus sūdus nekad nav redzējuši, kaut vai ar savām komandu pavēlēm, viņi arī neļāva noklausīties savus radiosakarus!!!!! Turklāt viņi vienmēr saņem vienu no lielākajām naudām no F1, neatkarīgi no sezonā parādītajiem rezultātiem.