Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Noriss un Leklērs ātrākie Austrālijas pirmajos treniņbraucienos, Albons avarē

Agris Suveizda

Noriss un Leklērs ātrākie Austrālijas pirmajos treniņbraucienos, Albons avarē
Aleksa Albona formula. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. "McLaren" pilots Lendo Noriss un "Ferrari" pilots Šarls Leklērs piektdien bija ātrākie Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas trešā posma - Austrālijas "Grand Prix" - treniņbraucienu pirmajās divās sesijās.

Pirmajā sesijā Noriss savā ātrākajā aplī finišēja minūtē un 18,564 sekundēs. Iepriekšējo trīs sezonu čempions Makss Verstapens ("Red Bull") bija par 0,018 sekundēm lēnāks, kamēr "Mercedes" pilots Džordžs Rasels piekāpās 0,33 sekundes un tika pie trešā labākā apļa laika.

Pirmā treniņu sesija tika apturēta uz desmit minūtēm pēc tam, kad avāriju, ietriecoties aizsargsienā, piedzīvoja "Williams" komandas pārstāvis Alekss Albons. Lai gan viņa vadītā automašīna bija pamatīgi cietusi, pats Albons netika pie savainojumiem.



Otrajā treniņu sesijā Leklērs savu ātrāko apli veica minūtē un 17,277 sekundēs. Viņš par 0,381 sekundi apsteidza Verstapenu, bet otrs "Ferrari" pilots Karloss Sainss, kurš apendicīta dēļ nestartēja iepriekšējā posmā, piekāpās savam komandas biedram 0,430 sekundes un tika pie trešā labākā laika.

Sestdien paredzēta vēl trešā treniņu sesija un kvalifikācija, kamēr svētdien tiks aizvadīta Austrālijas "Grand Prix" sacīkste. Pēc sezonas pirmajiem diviem posmiem kopvērtējumā līderis ar 51 punktu ir "Red Bull" pilots Makss Verstapens, kurš bija ātrākais abos posmos. Otrais ar 36 punktiem ir līdera komandas biedrs Serhio Peress, bet Šarls Leklērs ar 28 punktiem noslēdz labāko trijnieku. Konstruktora kausā ar 87 punktiem līdere ir "Red Bull".

Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.