Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" komanda tiek brīdināta un saņem aizliegumu piedalīties testos

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" komanda tiek brīdināta un saņem aizliegumu piedalīties testos
"Mercedes" piloti Hamiltons un Rosbergs
Foto: SCANPIX SWEDEN

FIA Starptautiskais tribunāls šodien paziņoja lēmumu "Mercedes" slepeno testu lietā. Tiesneši lēma, ka komandai jāsaņem brīdinājums, kā arī jāliedz iespēja piedalīties jūlijā gaidāmajos jauno braucēju F1 testos.

Kā ziņots, ceturtdien Parīzē notika noklausīšanās, kurā "Mercedes" un "Pirelli" skaidroja savu nostāju apsūdzībā par slepenu F1 testu veikšanu ar 2013. gada mašīnu, kas, atbilstoši noteikumiem, ir aizliegts. "Mercedes" centās interpretēt noteikumus, sakot, ka šos testus rīkoja un veica "Pirelli", kamēr viņi garantēja vien tehnisko nodrošinājumu.

Starptautiskais tribunāls tomēr atzina, ka "Mercedes" un "Pirelli" ir vainojami slepenu testu veikšanā, tomēr sods, kas varēja būt pat izslēgšana no F1 čempionāta, ir samērā maigs. Tiesneši ņēma vērā pašas "Mercedes" komandas ieteikumu un liedza tai piedalīties trīs dienu testos Silverstounā, kas notiks jūlijā. Tāpat komanda ir brīdināta un pēc atkārtota šāda veida pārkāpuma jau varētu sekot ļoti nopietnas sankcijas.

Brīdinājumu saņēmuši arī riepu ražotāji "Pirelli", kas formāli bija šo slepeno testu rīkotāji. Tomēr nekādi citi soda mēri pret vainīgajiem netiks piemēroti.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  +2 [+] [-]

, 2013-06-21 15:38, pirms 11 gadiem
Nu re cik jauki Mercedes pat izvēlas sev sodu paši..... Ļoti godīgi!!

  +2 [+] [-]

, 2013-06-21 15:51, pirms 11 gadiem
kas atļauts Jupiteram nav atļauts vērsim!
Marusju vai Caterhamu noteikti būtu izlidinājuši ar blīkšķi
pie tam nostrādāja Mersedes ultimāts par iespējamo aiziešanu...

     [+] [-]

, 2013-06-21 15:52, pirms 11 gadiem
Tātad jebkura komanda var iemainīt savus jauno braucēju testus pret trīs dienu "riepu testiem''. Šādu iespēju nelaistu garām neviens un viņiem būtu vienalga ka viņiem tur piešķir kaut kādus brīdinājumus

  -1 [+] [-]

, 2013-06-21 15:54, pirms 11 gadiem
kalns30 rakstīja: kas atļauts Jupiteram nav atļauts vērsim!
Marusju vai Caterhamu noteikti būtu izlidinājuši ar blīkšķi
pie tam nostrādāja Mersedes ultimāts par iespējamo aiziešanu...
Marusiju un Caterham jau sen bija jāizlidina un tā ir nenormāla kļūda ka viņi tur vēl ir, ja tev galvenais mērķis ir apsteigt vienam otru, tad tev nav vietas F1, viņiem jau bija jāspēj cīnīties ar Williams, Torro Rosso un Sauber

  +1 [+] [-]

, 2013-06-21 18:01, pirms 11 gadiem
Kāds tiešām domāja, ka FIA riskēs palaist Mersi vai Pirelli?

     [+] [-]

, 2013-06-21 18:10, pirms 11 gadiem
hewlet rakstīja: Tātad jebkura komanda var iemainīt savus jauno braucēju testus pret trīs dienu "riepu testiem''. Šādu iespēju nelaistu garām neviens un viņiem būtu vienalga ka viņiem tur piešķir kaut kādus brīdinājumus
Tajos trīs dienu testos ir iespējams veikt krietni vairāk kā 1000 km, ko veica Mercedes Pirelli testos.
Mercedes vinējuši tik vien kā uz testu norises laika rēķina. Viņi tos veica sezonas sākumā, kad vēl bija iespējams ko glābt kopvērtējumu ziņā. Ja viņi nebūtu veikuši šos 1000 km, bet gaidījuši jūliju, ļoti iespējams viņiem līdz tam laikam riepu ziņā nebūtu nekāda progresa.

     [+] [-]

, 2013-06-22 11:12, pirms 11 gadiem
karliss rakstīja: Kāds tiešām domāja, ka FIA riskēs palaist Mersi vai Pirelli?
Protams ka ne, nevar tak otru bagatako komandu laist prom, Pirelli ari pec Bernija stabules daco to ari neaiztiks.
Bagatakas komandas un lidz ar to herarhija: Ferrari, Mercedes, Red Bull, tad seko McLaren, Lotus, tad nak vesels bars gandriz nabadzigu komandu Force India, Sauber, Williams aizsim protams ka Marussina un Caterham kam katrs gads ka pirmais un pedejais, Toro Rosso nemaz neskaitu, vini no Red Bull sanem tiesi tik cik vajag lai izdzivotu un nebutu pedejie, tacu bankrots nedraud.