Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Lavs kļūs par "Mercedes" F1 komandas tehnisko izpilddirektoru

Juris Grīns
Juris Grīns

Lavs kļūs par "Mercedes" F1 komandas tehnisko izpilddirektoru
Lavs no "McLaren" pāries uz "Mercedes"
Foto: AFP/Scanpix

Ilggadējais "McLaren" inženieris Pedijs Lavs jau 3. jūnijā oficiāli kļūs par F1 komandas "Mercedes" tehnisko izpilddirektoru.

Pēc tam, kad šogad kļuva zināms, ka pēc līgumsaistību beigām Lavs pametīs "McLaren", viņam tika atņemts tehniskā direktora postenis. Tagad sekojis paziņojums, ka jau 3. jūnijā viņš uzsāks darbu kā "Mercedes" tehniskais izpilddirektors un strādās ciešā saistībā ar komandas vadītāju Rosu Braunu. Atgādinām, ka tehniskā direktora vietu šobrīd aizpilda Bobs Bells, savukārt biznesa lietu izpilddirektors turpmāk būs Toto Vulfs.

1984. gadā Lavs pabeidza Kembridžas universitāti un jau 1987. gadā uzsāka darbu F1 čempionātā, kad viņu par elektronikas nodaļas vadītāju nolīga "Williams".

Kopš 1993. gada Lavs strādāja "McLaren" komandā. Sākumā Lavs bija Izpētes un attīstības nodaļas šefs, bet 2001. gadā kļuva par Inženierijas sistēmu attīstības nodaļas vadītāju. 2005. gadā Lavu iecēla par visu inženierijas nodaļu direktoru, bet kopš 2011. gada viņš bija komandas tehniskais direktors.

Izmantotie resursi;
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...
Wikipedia

     [+] [-]

, 2013-05-21 12:04, pirms 11 gadiem
Mersis laikam taisas nosmelt visu krejumu no Makiem un tadejadi ceret uz panakumiem