Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"BMW" un "Toyota" neplāno atgriezties F1

Juris Grīns
Juris Grīns

"BMW" un "Toyota" neplāno atgriezties F1
"BMW Sauber" formula
Foto: AP/AFP

Lai gan Bernijs Eklstouns izteicies, ka "BMW" varētu sekot "Honda" piemēram un drīzumā atgriezīsies Formulā 1, vācu rūpnīca šo informāciju noliegusi.

Pagājušajā nedēļā "Honda" oficiāli paziņoja, ka pēc sešu gadu pārtraukuma atgriezīsies F1 čempionātā kā motoru piegādātāji. Drīz pēc tam Eklstouns sacīja, ka būtu pārsteigts, ja tuvākajā laikā par atgriešanos nepaziņotu arī "BMW", kas no čempionāta aizgāda gadu pēc "Honda".

Šobrīd "BMW" ar vērienu uzsākuši dalību DTM čempionātā, jau pirmajā sezonā 2012. gadā izcīnot čempionu titulu.

"Esam apmierināti ar savu pašreizējo programmu," pirmdien sacīja Minhenē bāzētās autorūpnīcas motoru sporta nodaļas vadītājs Jenss Markards. "Mums nav nolūka tiekties pēc jauniem apvāršņiem. Nav iemesla kaut ko mainīt - tieši šādus mūsu pircēji atpazīst "BMW" automobiļus."

Kopš pavasara arī klīst baumas, ka par argriešanos tuvākajā laikā domā "Toyota", kas no F1, tieši tāpat kā "BMW", aizgāja pēc 2009. gada sezonas. Paklīda informācija, ka "Toyota" arī varētu atgriezties kā motoru piegādātājs jau 2014. gadā un savus dzinējus nodēvēt par "Lexus", turklāt projektā tiktu iesaistīts arī japāņu pilots Kamui Kobajaši.

"Mēs neplānojam atgriezties F1," portālam "F1technical.net" pavēstījis "Toyota Motorsport" nodaļas pārstāvis. "Šobrīd nenotiek nekādi darbi saistībā ar atgriešanos, lai gan daudzas F1 komandas joprojām izmanto mūsu telpas Ķelnē savu mašīnu attīstīšanai."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...
Formula One uncovered! - F1technical.net

  +1 [+] [-]

, 2013-05-21 12:21, pirms 11 gadiem
Izradas Bernijs atkal ir palaidis preses pili, es ari uzskatu, ka BMW ista vieta ir DTM un tas nak vinu tirgum vairak par labu neka F-1, Toyota vel vairaku gadus skibi skatisies uz F-1, nemot vera kada astranomiska nauda tika izgruzsta, bet panakumi bija, ka vidusmera komandai. Honda ja tur cita lieta varetu teik vini izcinija titulu, ka Brawn, jo Honda bija jau pabeigusi so modeli un tad tik atteicas no dalibas F-1 un so masinu parnema Brawn GP, ka ari senaka pagatne Hondai ir bijusi labi panakumi ipasi sadarbiba ar McLaren, ta ka sie izmato noteikumu mainu, lai no jauna ielektu vilciena, protams pagaidam, ka motoru piegadataja.