Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Williams" F1 komandu vadīs tās dibinātāja Frenka Viljamsa meita

Juris Grīns
Juris Grīns

"Williams" F1 komandu vadīs tās dibinātāja Frenka Viljamsa meita
Frenks Viljamss vada komandu kopš 1977. gada
Foto: AFP/Scanpix

"Williams" komandas dibinātāja Frenka Viljamsa meita Klēra jau tuvākajā laikā varētu kļūt par leģendārās F1 vienības jauno vadītāju.

Frenks Viljamss un viņa ģimene neapmeklēja aizvadītajā nedēļā notikušo F1 sezonas pirmo posmu Austrālijā, jo pēc sievas nāves palika dzimtajā Lielbritānijā. Uz šo sacīksti vadības groži tika nodoti komandas tehniskajam direktoram Maikam Kuglanam, taču viņš nebūs tas, kurš nākotnē vadīs "Williams" nometni, raksta britu laikraksts "Telegraph".

Baumas liecina, ka 36 gadus vecā Klēra Viljamsa jau šobrīd ir pārņēmusi komandas vadītājas pienākumus, lai gan oficiāli tas netiek apstiprināts. Klēra, kas skaitās komandas mārketinga nodaļas vadītāja, pēdējo divu gadu laikā komandā pilda arvien vairāk pienākumus un tagad 70 gadus vecais Frenks Viljamss esot gatavs viņai nodot savu amatu.

"Tas mani patiešām sabiedēja, kad viņš man to pateica," stāsta Klēra, kuras draugs ir pilota Pastora Maldonado inženieris. "Kad es pirmo reizi ierados komandā, viņš par to nemaz nebija tik sajūsmināts. Viņš negribēja, lai viņa bērni strādātu "Williams" komandā. Cilvēki runā, ka kādu dienu es ieņemšu šo amatu un jo vairāk pienākumus es pārņemu, jo vairāk par to tiek runāts. Tomēr šobrīd komandas vadītājs vēl ir Frenks. Pašlaik es strādāju viņam līdzās un mācos, cik vien spēju. Vēl redzēsim, vai kādudien stāšos viņa vietā."

Frenks Viljamss savu komandu dibināja 1977. gadā, lai gan tā nebija viņa pirmā dibinātā un vadītā komanda. Kopš tā laika Viljamsa pakļautībā "Williams" vienība izcīnījusi 114 uzvaras, deviņus konstruktoru kausus un septiņus titulus pilotu ieskaitē.

Telegraph.co.uk - Telegraph online, Daily...
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...
Formula 1® - The Official F1® Website

     [+] [-]

, 2013-03-21 15:49, pirms 11 gadiem
ir okey

  +1 [+] [-]

, 2013-03-21 16:08, pirms 11 gadiem
Pati vaininiece ';

     [+] [-]

, 2013-03-21 16:24, pirms 11 gadiem
Nu ja,beidzot ari kada sieviete bus vaditaja,varbut ari komanda kas mainisies

  +2 [+] [-]

, 2013-03-21 16:43, pirms 11 gadiem
Arsenich rakstīja: Nu ja,beidzot ari kada sieviete bus vaditaja,varbut ari komanda kas mainisies
Par Sauber esi aizmirsis?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja