Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 komandas "Marussia" un "Caterham" kaļ plānus par apvienošanos

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 komandas "Marussia" un "Caterham" kaļ plānus par apvienošanos
"Caterham" un "Marussia" komandu F1 mašīnas
Foto: Digitale/Scanpix

Formula 1 čempionāta vājākās komandas "Caterham" un "Marussia" ziemā aizvadīja sarunas par iespējamo apvienošanos, taču plāns izjuka un netika īstenots. Nav gan izslēgts, ka apvienošanas varētu notikt nākotnē.

"Marussia" joprojām ir vienīgā komanda, kas nav parakstījusi līgumu par ienākumu sadali ar F1 komerciālo tiesību īpašnieku Berniju Eklstounu. Tieši šajā sakarā Eklstouns arī izpļāpājās par abu komandu kopīgajām iecerēm.

"Man viss ir sagatavots un viņiem tikai atliek uzlikt savu parakstu," skaidro Eklstouns. "Taču viņi nav ar kaut ko apmierināti. Iepriekš viņi gandrīz apvienojās ar "Caterham", tādēļ es šobrīd nesaprotu, kas īsti notiek."

Britu izdevums "The Times" ziņo, ka sarunas ir apstājušās, jo šobrīd abas komandas par visām varītēm cenšas cīnīties par tiesībām uz naudas balvām, kas mērāmas miljonos eiro. To, ka šādas sarunas notikušas apstiprina arī "Marussia" vienības vadītājs Greims Loudons.

"Es šajās sarunās nebiju iesaistījies, bet, kā saprotu, to iznākums neapmierināja mūsu īpašniekus," viņš skaidro televīzijas kanālam "Sky". "Tādēļ arī tālāk nekas nenotika."

Tikmēr vēl īsi pirms tam parādījās spekulācijas, ka "Caterham" komandas īpašniekam Tonijam Fernandesam esot zudusi interese par F1 čempionātu, tādēļ komanda drīzumā varētu beigt savu pastāvēšanu. Jau pērn Fernandess atteicās no komandas vadītāja posteņa, taču "Caterham" noliedz, ka šīs baumas būtu patiesas.

"Ja pareizi atceros, par mūsu iespējamo aiziešanu tiek baumots jau kopš mūsu ienākšanas čempionātā 2010. gadā," izdevumam "Speed Week" skaidro komandas izpilddirektors Riads Asmats. "Tomēr jau šobrīd mēs esam investējuši turbo ērā, kas sāksies nākošgad, tādēļ jājautā, kāpēc, lai mēs tērētu tādu naudu, ja gribētu aiziet? F1 ir tikai daļa no mūsu kopējā biznesa projekta un svarīga daļa no mūsu filosofijas. "Caterham" brauks čempionātā gan šogad, gan nākošgad un vēl ilgi pēc tam."

The Times | UK News, World News and Opinion
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-21 18:52, pirms 11 gadiem
Diez, maruškām nav iesaldēti konti Kipras bankās ?
vai šajā gadījumā viss ar nodokļiem ir pēc labākajām Parīzes modes namu tradīcijām?

  +1 [+] [-]

, 2013-03-21 19:08, pirms 11 gadiem
Katjuša?

     [+] [-]

, 2013-03-21 19:36, pirms 11 gadiem
‘Caterham’ un ‘Marussia’ komandas vēlējās apvienoties...

  -1 [+] [-]

, 2013-03-21 19:57, pirms 11 gadiem
Tāpatās pa pēdējām vietām brauc, nu vienīgi sūdīgi, ka nerāda kā pa apli viņu apdzen

  +1 [+] [-]

, 2013-03-21 21:51, pirms 11 gadiem
Pareizak jau butu bijis vards kala neviss kaļ, jo no idejas nekas nesanaca, ta ka Honda doma atgriezties F-1, ir 2 komandas ko vini varetu iegadaties so Caterham vai Toro Rosso (ja vien visu no nulles negribes taisit), jo par citam nav dzirdets, ka varetu mainities ipasnieks.
Cik sapratu nakosgad pagaidama Honda tikai ar motoru ienaks uz ko jau uzmetis aci McLaren, ar Mercedes vieniem sadarbiba sak iet skersam.

     [+] [-]

, 2013-03-21 21:56, pirms 11 gadiem
fasans rakstīja: Nav jēgas no tām komandām F1, lai iet uz F2.
tu maz saproti kas pa čempionātu ir F2? Un kas par komandām ir Marrusia un Caterham?

     [+] [-]

, 2013-03-21 22:00, pirms 11 gadiem
Zombijs rakstīja: Pareizak jau butu bijis vards kala neviss kaļ, jo no idejas nekas nesanaca, ta ka Honda doma atgriezties F-1, ir 2 komandas ko vini varetu iegadaties so Caterham vai Toro Rosso (ja vien visu no nulles negribes taisit), jo par citam nav dzirdets, ka varetu mainities ipasnieks.
Cik sapratu nakosgad pagaidama Honda tikai ar motoru ienaks uz ko jau uzmetis aci McLaren, ar Mercedes vieniem sadarbiba sak iet skersam.
vai tad ir kaut kas dzirdēts, ka Red Bull grasītos atteikties no Toro Roso?
Un nedomāju, ka Hondai šobrīd baigi interesē sava rūpnīcas komanda, tas viņiem varētu būt mazliet pa salītu.
Viņi F1 panākumus guvuši tikai kā motoru piegādātāji, kā rūpnīcas komanda viņi piedzīvojuši tikai problēmas. Un japāņi nav tā tauta, kas nemācītos no savām kļūdām.

     [+] [-]

, 2013-03-22 01:42, pirms 11 gadiem
Red Bull / Toro Rosso ipasnieks sad tad ta izsakas, bet cik tas nopietni nezinu, tacu 2 komandas uzturet limeni nav lets prieks, citi pat vienu nevar uzstutet.

Japani protams macas no kludam, bet vini ir neatlaidigi, ja vinu motors izradisies konkuretspejigs, domaju tas bus tikai laika jautajums, kad vini ienaks ar savu komandu, 2x jau Honda F-1 ir bijusi komanda, ta ka tresa reizi ar var but.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja