Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Batons plāno startēt rallijkrosa sacīkstēs Amerikā

Batons plāno startēt rallijkrosa sacīkstēs Amerikā
Džensons Batons
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Scanpix

F1 pilots Džensons Batons šobrīd aktīvi izskata iespējas, kur turpināt karjeru 2017. gada sezonā un britu sportista prātā jau izkristalizējušās konkrētas sacīkstes.

Pašreizējam "McLaren" komandas pilotam nākamnedēļ Abū Dabī gaidāmais posms, iespējams, būs pēdējais viņa F1 karjerā, jo nākamo sezonu Batons nolēmis izlaist. Jau iepriekš viņš atzina, ka noteikti būs redzams trasē arī 2017. gadā, tomēr tagad brits apstiprina, ka nedomā aizvadīt pilnu sezonu kādā no čempioniem, jo vēlas izbaudīt brīvo laiku.

Batons atklāj, ka plāno aizvadīt Suzukas 1000 kilometru sacīkstes, kas nākamā gada augustā "Super GT" čempionāta ietvaros notiks Japānā. Tas ir vienīgais posms sezonā, kad komandas pieaicina klāt trešos pilotus. Iepriekš tika ziņots, ka, iespējams, Batons aizvadīs pilnu sezonu šajā čempionātā kopā ar "Honda".

Tāpat Batons plāno startēt rallijkrosā, tomēr viņa izvēle ir kritusi par labu Amerikā bāzētajam "Global RallyCross" seriālam, nevis Eiropā bāzētajam FIA pasaules rallijkrosa čempionātam.

"Es varētu aizvadīt Suzukas 1000 km sacīkstes," apstiprina Batons. "Būtu jauki, ja šis plāns nostrādātu, bet viss atkarīgs no loģistikas lietām. Neskaitot to, es varētu startēt rallijkrosā Amerikā un aizvadīt kādus rallijkrosa testus arī kaut kur citur. Ir daudz iespēju, ko darīt, tāpēc man tikai jāizvēlas, ko patiesi vēlos darīt, kā arī, cik laika veltīt atpūtai."

Jautāts par to, vai jau nākamgad varētu aizvadīt pilnu sezonu rallijkrosā, Batons izsakās šādi: "Nākamgad noteikti nē. Nākotnē - pavisam noteikti. Domāju, ka šis ir ārkārtīgi strauji augošs sporta veids, kamēr no Lemānas aiziet "Audi", bet "Volkswagen" pamet ralliju. Es zinu, ka rallijkross nav šo rūpnīcu galvenais mērķis, bet tas noteikti palīdzēs viņu rallijkrosa programmām."

Batons arī apstiprina, ka 2017. gadā nestartēs Lemānas 24 stundu sacīkstēs, kā tika ziņots iepriekš.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...


Karloss Sainss un Šarls Leklērs

''Hewlett Packard'' kļūst par Ferrari titulsponsoru

''Ferrari'' F1 komanda ir parakstījusi ilgtermiņa sponsorēšanas līgumu ar amerikāņu tehnoloģiju gigantu ''Hewlett Packard''. Pēc neoficiālas informācijas darījuma vērtība ir 90 miljoni dolāru sezonā.
Niko Hilkenbergs. Foto: Hoch Zwei/Zumapress.com/Scanpix

F1 braucējs Hilkenbergs pēc sezonas pametīs "Haas" un pievienosies "Audi"

Pieredzējušais Pirmās Formulas (F1) braucējs Niko Hilkenbergs pēc šīs sezonas pametīs "Haas" komandu un pievienosies "Sauber", kas pēc nākamās sezonas pārtaps par "Audi", šodien vēstīja abas vienības.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.