Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Investors: "Gada laikā "Lotus" kļūs par spēcīgāko F1 komandu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Investors: "Gada laikā "Lotus" kļūs par spēcīgāko F1 komandu"
"Lotus" komandas F1 auto
Foto: AFP/Scanpix

Mansūrs Idžazs, kurš ir kļuvis par vienu no "Lotus" vienības līdzīpašniekiem, apgalvo, ka gada laikā šī komanda kļūs par valdošo spēku Formulā 1.

Šonedēļ kļuva zināms, ka 35% no "Lotus" komandas iegādājusies investoru apvienība "Infinity Racing", kuros ietilpst cilvēki no ASV, Abū Dabī un kādas pagaidām oficiāli nenosauktas naftas ieguves valsts, iespējams, Brunejas.

"Divpadsmit mēnešu laikā mēs būsim spēcīgākā komanda Formulā 1," intervijā "SportsPro" drosmīgi paziņojis ASV investīciju banķieris Mansūrs Idžazs. "Tā mums ir iespēja izmantot savas tehnoloģiskās iespējas. Es gan pagaidām negribu sīkāk skaidrot, jo vēlos, lai daži sīkumi, kā mēs plānojam uzvarēt F1 čempionātā, paliktu noslēpums. Tomēr mums ir šādas iespējas un gada laikā mēs padarīsim "Lotus" par sponsoriem pievilcīgāko komandu."

Kamēr "Lotus" galvenie īpašnieki joprojām paliks Žerāra Lopesa kompānija "Genii Capital", arvien vairāk izskatās, ka arī "Infinity Racing" neplāno piedalīties komandas attīstīšanā vien ar naudas ieguldīšanu.

"Mēs iesaistīsimies tehnikas attīstīšanā," skaidro Idžazs. "Tā kā nākamajā gadā nomainīsies motori, tehniskā puse izvirzīsies priekšplānā. Mans jaunākais brālis Mudžēbs ir spožs talants šajā nozarē. Ja es ieguldu naudu, viņš risina tehniskās lietas. Viņš Bostonā ir "A123 Venture Technologies" galvenais inženieris. Tāpat viņš ir strādājis par galveno dizaina inženieri "Ford Motor Company" un šajā laikā Bonevilā uzstādīja pasaules ātruma rekordu automašīnām, kas darbināmas ar ūdeņradi - 326.5 km/h."

Tiek ziņots, ka pārējie investori "Lotus" komandā ir kompānijas "Al Manhal International Group" (Abū Dabī) un "Universal Sports Group" (Bruneja).

Izmantotie resursi:
Telegraph.co.uk - Telegraph online, Daily...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-20 09:14, pirms 11 gadiem
tad jau Lotus sāks 2014 gada sezonu ar ūdeņraža dzinēju. ātrums ir un ekoloģiski. visnotaļ apsveicami.
bet lai uzvarētu, ar naudu vien nepietiek un radiniekus arī nav jābīda iekšā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-20 09:57, pirms 11 gadiem
Mercedes plāni gan jau ka arī bija tik pat augsti, ja ne augstāki, bet kas no tā ir sanācis?! Nauda ir ieguldīta un četros gados nekas īpaši nav sasniegts, pagaidām visi gaida to izrāvienu arī paši Mercedes!

Lotus ir laba komanda un ar katru gadu pieliek, bet kā zināms nauda ne vienmēr ir noteicošais!

  +1 [+] [-]

, 2013-06-20 11:09, pirms 11 gadiem
KobeB24 rakstīja: Mercedes plāni gan jau ka arī bija tik pat augsti, ja ne augstāki, bet kas no tā ir sanācis?! Nauda ir ieguldīta un četros gados nekas īpaši nav sasniegts, pagaidām visi gaida to izrāvienu arī paši Mercedes!

Lotus ir laba komanda un ar katru gadu pieliek, bet kā zināms nauda ne vienmēr ir noteicošais!
Man šajā lietā spilgts piemērs ir Toyota.

     [+] [-]

, 2013-06-20 11:23, pirms 11 gadiem
Nafta un udenraza dzineejs? Kaut kaa neiet kopaa.

     [+] [-]

, 2013-06-20 12:59, pirms 11 gadiem
gravitons rakstīja: Nafta un udenraza dzineejs? Kaut kaa neiet kopaa.
kur tu to izlasiiji??

     [+] [-]

, 2013-06-21 10:35, pirms 11 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Man šajā lietā spilgts piemērs ir Toyota.
Tieši tā!!!!! Pamuļājās, pamuļājās un aizgāja!