Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA: "Vaitinga vēstule nav tas pats, kas oficiāla atļauja"

Juris Grīns
Juris Grīns

FIA: "Vaitinga vēstule nav tas pats, kas oficiāla atļauja"
Šajā telpā izšķiras "Mercedes" nākotne
Foto: SCANPIX SWEDEN

Šodien Parīzē notiek FIA Starptautiskā tribunāla noklausīšanās, kur savas versijas par it kā nelegālu testu veikšanu izklāsta "Mercedes" komanda, riepu ražotāji "Pirelli" un arī pati FIA.

"Mercedes" advokāts Pols Hariss kā galveno argumentu komandas nevainībai min faktu, ka šos testu braucienus organizēja "Pirelli", nevis "Mercedes". Lai gan FIA uzskata, ka komanda ir pārkāpusi F1 sportisko noteikumu 22. paragrāfā teikto, tajā pašā laikā advokāts liek uzsvaru uz konkrētajā teikumā minēto vārdu "undertake by", kas šajā gadījumā nozīmē, ka testus ir organizējuši un veikuši "Pirelli", kamēr "Mercedes" procesā piedalījās tikai kā tehniskā materiāla nodrošinātāji.

Tāpat "Mercedes" tiesā apgalvo, ka 3. maijā saņēmusi elektronisko vēstuli no FIA Tehniskā delegāta Čārlija Vaitinga un FIA jurista Sebastiana Bernarda, kuri ļāvuši veikt testus ar 2013. gada formulu. Arī Bernards uzsver, ka tas darīts tikai tā iemesla dēļ, ka šie bijuši "Pirelli" riepu, nevis "Mercedes" formulu testi.

Tikmēr FIA no savas puses apgalvo, ka nav devusi oficiālu atļauju testos izmantot jaunāko F1 auto, bet minētā elektroniskā pasta vēstule neesot pietiekami nozīmīgs dokuments. FIA advokāts Marks Hovards, kurš pārstāv šo pusi tiesā, apgalvo, ka šādi noteikumus interpretēt drīkstētu tikai Starptautiskā motoru sporta padome, nevis Vaitings viens pats. Tāpat FIA norāda, ka citas komandas nav saņēmušas piedāvājumu šādus testus veikt ar jaunāko modeli un par to "Mercedes", Vaitings un "Pirelli" izlēmuši savā starpā.

Tiesas process turpinās un pagaidām vēl nav zināms, vai "Mercedes" komanda tiks atzīta par vainīgu F1 noteikumu pārkāpšanā.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

     [+] [-]

, 2013-06-20 14:51, pirms 11 gadiem
nu re, ir tā kā Mercedes teica, un kā FIA jau dod norādes uz to, ka ir sanākusi baigā šaize, un tāpēc pakratīs pirkstu, pateiks fui, un weekendā tiekamies uz gonkā.