Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rosbergs uz uzvaru necer

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosbergs uz uzvaru necer
Bahreinas GP kvalifikācijas ātrākie piloti
Foto: Digitale/Scanpix

Par spīti pārliecinošajai uzvarai Bahreinas GP kvalifikācijā, vācu F1 pilots Niko Rosbergs no "Mercedes" komandas necer, ka izdosies uzvarēt arī svētdien gaidāmajās sacensībās.

Rosbergs veica divus pietiekami ātrus apļus, lai F1 čempionāta ceturtajā posmā nodrošinātu pirmo starta vietu, tomēr piektdien treniņbraucienos piedzīvotais liek domāt, ka "Mercedes" komandai varētu nepietikt ātruma garajās distancēs.

"Sacīkstē, salīdzinot ar citām komandām, mēs vairs nebūsim tik pat ātri kā kvalifikācijā," stāsta Rosbergs, kurš līdz šim tikai reizi bija startējis no pirmās vietas, toreiz (2012. gadā Šanhajā) arī izcīnot savu līdz šim vienīgo uzvaru.

Viņš turpina: "Vakar nebija iespējams pateikt, kurai komandai ir ātrākā mašīna, sevišķi kvalifikācijas režīmā. Komanda pa nakti labi pastrādāja, lai uzlabotu mašīnu, jo bija problēmas. Šis ir fantastisks rezultāts, labs ieguldījums rītdienas sacīkstē, taču tā nebūs viegla aizmugurējo riepu dilšanas dēļ. Piektdien mēs nebijām tik ātri kā gribējām un pat ne tik ātri kā iepriekšējās F1 nedēļas nogalēs. Tas, ka šodien biju ātrākais, ir lieliski. Sacīkstē konkurence būs spēcīga. Ir grūti teikt, vai mums pietiks ātruma, lai uzvarētu, taču es mēģināšu."

Tikmēr otrās starta vietas ieguvējs Sebastians Fetels no "Red Bull" atzinis, ka Rosbergu vienkārši nebija iespējams pārspēt. Abu starpā bija 0.2 sekundes.

"Es pavisam noteikti neesmu sarūgtināts," atzīst Fetels. "Kad šķērsoju finiša līniju, redzēju, ka neesmu pirmais, redzēju, ka atrodos otrajā vietā. Nesapratu, cik daudz esmu zaudējis, jo manis veiktais aplis bija labs. Kad uzzināju atstatumu, sapratu, ka pat ar pilnībā perfektu apli nebūtu viņu pārspējis. Tomēr priecājos, ka kvalifikācijā spējām pietaupīt riepas. Rīt visu izšķirs riepas un to dilšana. Ir labi, ka startēšu no pirmās rindas, bet tad jau redzēsim, kas notiks tālāk."

Arī "Ferrari" pilots Fernando Alonso izskatījās spējīgs cīnīties par "pole position", taču startēs tikai trešais. Pirms nedēļas Ķīnā viņš jau startējo no trešās vietas un rezultātā guva uzvaru.

"Parasti svētdienās mēs uzlabojam savu ātrumu un esam ātrāki nekā kvalifikācijās," viņš saka. "Rīt mēs varēsim turpināt krāt stabilus rezultātus un cīnīties par pjedestālu, taču uzvara būtu vēl labāks iznākums."

Alonso pēdējo apli neveica un atgriezās boksos: "Pēdējā līkumā uzzināju, ka esmu par 0.05 vai pat 0.1 sekundi lēnāks, tāpēc nolēmu doties boksos un ietaupīt riepas vienam aplim. Nekad nevar zināt, vai sacīkstē tas nevar noderēt. Parasti kvalifikācijās mums trūkst ātruma, bet ar šo dienu esam apmierināti."

Izmantotie resursi:
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...
autosport.com - the authority on Formula One,...

Slēpts komentārs: alexy

  +2 [+] [-]

, 2013-04-20 18:46, pirms 11 gadiem
seit neviens nepadodas bez cinas, vienkarsi ir realisti!!!

  +1 [+] [-]

, 2013-04-20 19:09, pirms 11 gadiem
alexy rakstīja: Visīstākais zaudētājs ir tas, kurš jau padodas bez cīņas. Diez kāpēc Tu vispār vēl brauc F1?!
Viņ nepadodas bez cīņas ! Vismaz nestaigā pa mākoņiem!