Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Pirelli" neveiks radikālas izmaiņas F1 riepām

Juris Grīns
Juris Grīns

"Pirelli" neveiks radikālas izmaiņas F1 riepām
"Red Bull" nav apmierināti ar "Pirelli" riepām
Foto: AFP/Scanpix

Par spīti apjomīgajai kritikai, riepu ražotāji "Pirelli" pēc Bahreinas GP veiks tikai nelielas izmaiņas riepām, ar ko tiek apgādātas F1 komandas.

Reaģējot uz kritiku, ka šogad "Pirelli" riepas ir pārāk neizturīgas, kompānijas vadība solīja pieņemt lēmumu par izmaiņām vien pēc pirmajiem četriem sezonas posmiem, lai darbības netiktu sasteigtas. Tagad tiek ziņots, ka izmaiņas būs pavisam nelielas, turklāt galējais lēmums tiks pieņemts vien nākošnedēļ.

Vācijas ekspertu izdevums "Auto Motor und Sport" ziņo, ka nelielas izmaiņas tiks veiktas cietā un mīkstā sastāva riepām, kamēr vidēji cietā un īpaši mīkstā sastāva riepas paliks tādas pašas kā līdz šim.

"Riepu uzbūve būs tāda pati kā līdz šim, jo mēs tās nevaram būtiski pārveidot, lai neietekmētu mašīnu aerodinakiku," skaidro "Pirelli" F1 nodaļas vadītājs Pols Hemberijs. "Šobrīd "Red Bull" vēlas no mums būtiskāku iejaukšanos, tomēr mēs nevaram to darīt, jo citas komandas to nevēlas. Patiesībā vairums komandu nevēlas vispār nekādas pārmaiņas. "Red Bull" nevar cerēt, ka mēs izmainīsim riepas tikai viņu dēļ. Manuprāt viņu kritika ir noskaņojusi pārējās komandas pret viņiem pašiem."

Šonedēļ Bahreinas GP izcīņā tiks lietotas vidēji cietā un cietā sastāva riepas, tomēr paredzams, ka neierasti zemās temperatūras dēļ tām varētu būt lielāka nodiluma pakāpe nekā iepriekš cerēts. Tāpat "Pirelli" prognozē, ka Bahreinā vairums pilotu izvēlēsies trīs boksu apmeklējumu stratēģiju, kamēr daži varētu riskēt un mēģināt iztikt ar diviem pitstopiem. Atgādinām, ka Austrālijā, tieši pateicoties diviem boksu apmeklējumiem, par uzvarētāju kļuva "Lotus" pilots Kimi Raikonens.

"Tagad neviens pirms starta nevar pateikt, kurš kļūs par uzvarētāju," saka Kemberijs. "Ir daudzas dažādas stratēģijas un apdzīšanas. Domāju, ka savu darbu mēs esam paveikuši labi."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...
AUTO MOTOR UND SPORT | Tests - Erlkönige -...

     [+] [-]

, 2013-04-20 15:55, pirms 11 gadiem
Interesanti, ka tiek pieminēti RB, lai gan, manuprāt, skarbākie izteicieni bijuši no Mercedes...