Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Bahreinā notiek protesti, Eklstouns valdības rīcību sauc par stulbu (+video)

Juris Grīns
Juris Grīns

Bahreinā notiek protesti, Eklstouns valdības rīcību sauc par stulbu (+video)
Bahreinas opizīcijas protestētājs
Foto: SCANPIX SWEDEN

Pēc tam, kad piektdien Bahreinas valdības opozīcija sarīkoja iespaidīgu protesta akciju Manamas pilsētas ielās, F1 boss Bernijs Eklstouns nosodījis sacensību rīkošanu šajā valstī.

Bahreinas valsti jau vairākus gadsimtus vada sunnītu Al-Halifu ģimenes dinastija, bet jau vairākus gadus šiītu opozicionāri cenšas gāzt pastāvošo varu, pieprasot demokrātiju. Eklstouns nav vienīgais, kurš uzskata, ka F1 posmam šajā valstī un politikai nevajadzētu būt saistītai, tomēr domā, ka sacensību rīkošana šeit rada lielisku augsti jauniem protestiem, jo tas ir veids kā opozicionāriem tikt sadzirdētiem pasaules presē.

"Valdība daudzejādā ziņā ir rīkojusies stulbi, rīkojot šeit sacīksti, jo tas ir devis platformu, ko cilvēki izmanto protestu rīkošanai," izteicies Eklstouns.

Piektdien protestētāji sarīkoja protesta gājienu uz viena no valsts galvenajiem autoceļiem. Tomēr Eklstouns noliedz, ka F1 čempionāts būtu tas orgāns, kuram jālemj, vai Bahreinas īstenotā politika, ar apšaubāmām cilvēktiesībām, ir atbalstāma.

"Mēs nerīkojam sacīkstes visā pasaulē, lai lemtu par šo valstu politiku," stāsta brits. "Es cilvēkiem turpinu jautāt, kas īsti ir cilvēktiesības, jo es nezinu, kas tās ir. Cilvēki dzīvo valstī un pakļaujas tās likumiem, lai kādi tie nebūtu. Es varu aizbraukt uz Āfriku un tur braukt ar 200 km/h bez jebkādām problēmām. Ja darīšu to pašu Anglijā, man būs problēmas. Tas nozīmē, ka cilvēkam ir jārespektē tādi likumi, kādi konkrētajā valstī ir."

Arī viens no vadošajiem F1 pilotiem, Fernando Alonso no "Ferrari", uzskata, ka sportam nevajadzētu sajaukties ar politiku.

"Ja mēs sāksim skatīties uz Bahreinas politiku, tad mums jāsāk satraukties arī par to, kas notiek Ķīnas rūpnīcās," viņš izteicies laikrakstam "El Pais". "Vai arī Indija, kur it kā tiekot paverdzināti bērni? Vai Spānija, kur ir politiskā korupcija?"

Bahreinas opozīcijas protesta gājiens F1 nedēļas nogalē:

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

     [+] [-]

, 2013-04-20 18:22, pirms 11 gadiem
kā lieta saistīta ar alaha faniem,tā uzreiz rodas problēmas

  +2 [+] [-]

, 2013-04-20 18:30, pirms 11 gadiem
Bet Bernijs gan tāds balts un pūkains...
Jau kuro gadu tur ir totāls bardaks, bet tas tak netraucē iekasēt MM$ un šausmināties. Taču turpināt rīkot to posmu...
Taču atšūt Austriju.
Protestu tur nav, Bet nav arī naftas dolāru

     [+] [-]

, 2013-04-21 11:39, pirms 11 gadiem
Luix rakstīja: Bet Bernijs gan tāds balts un pūkains...
Jau kuro gadu tur ir totāls bardaks, bet tas tak netraucē iekasēt MM$ un šausmināties. Taču turpināt rīkot to posmu...
Taču atšūt Austriju.
Protestu tur nav, Bet nav arī naftas dolāru
Jā... A1 bija mana mīļākā trase...