Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Pirelli" vietā F1 varētu ienākt riepu ražotāji "Hankook"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Pirelli" vietā F1 varētu ienākt riepu ražotāji "Hankook"
"Pirelli" F1 riepas
Foto: Digitale/Scanpix

Pēc tam, kad tikušas asi kritizētas jaunās "Pirelli" riepas, jau parādījusies informācija, ka nākošgad F1 komandas ar riepām varētu apgādāt Dienvidkorejas ražotāji "Hankook".

"Pirelli" riepām ir raksturīgs pastiprināts nodilums, lai gan šādas tās tika izveidotas ar nolūku padarīt F1 sacīkstes aizraujošākas. Vairums pilotu asi kritizējuši šo riepu īpašības un pēdējās nedēļās jau tiek runāts par "Pirelli" iespējamo aiziešanu no Formulas 1.

"Pirelli" vadība ir atklāti pateikusi, ka vēlas palikt čempionātā, tomēr satraukumu rada fakts, ka pie līguma uz 2014. gadu itāļu rūpnīca joprojām nav tikusi.

"Mēs nevaram turpināt dzīvot šādā neskaidrībā," brīdinājis "Pirelli" F1 nodaļas vadītājs Pols Hemberijs. "Iespējami drīzāk mēs gribam dabūt zināt, vai paliksim par riepu piegādātājiem. Mēs gribam līgumu uz vidēji ilgu termiņu, taču tikai tik ilgu, kamēr šai sadarbībai būs finansiāls pamatojums."

Kad 2011. gadā "Pirelli" ienāca F1 čempionātā, uz līgumu pretendēja arī "Hankook". Šīs kompānijas vadītājs Hjans Bums Čo toreiz izteicās, ka presonīgi ticies ar Berniju Eklstounu un cer uz sadarbību nākotnē.

"Mums izvērtās ļoti laba saruna un var gadīties, ka tiksim pie līguma uz nākamo termiņu vai kādu citu termiņu," vēl 2010. gada nogalē sacīja Bums Čo.

Iepriekš F1 piloti startējuši arī ar "Avon", "Bridgestone", "Continental", "Dunlop", "Englebert", "Firestone", "Goodyear" un "Michelin" riepām, bet "Hankook" nekad nav bijuši riepu piegādātāji šim čempionātam.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

     [+] [-]

, 2013-04-19 09:39, pirms 11 gadiem
Bitīt matos, tad jau manis lietotām riepām pacels cenu!

     [+] [-]

, 2013-04-19 09:40, pirms 11 gadiem
Ak, tu tētīt!

  -1 [+] [-]

, 2013-04-19 10:15, pirms 11 gadiem
Pāriešana uz Pirelli ir viens no labākajiem lēmumiem pēdēja laikā. Neredzu iemeslu tagad mainīt riepu piegādātāju.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-19 10:53, pirms 11 gadiem
karliss rakstīja: Pāriešana uz Pirelli ir viens no labākajiem lēmumiem pēdēja laikā. Neredzu iemeslu tagad mainīt riepu piegādātāju.
Tieši tā. Beidzot sacīkstēs redzam diezgan daudz neprognozējamu situāciju nevis to kā 22 mašīnas brauc rindiņā viena aiz otras no starta līdz finišam.

  +2 [+] [-]

, 2013-04-19 16:25, pirms 11 gadiem
forcer rakstīja: Tieši tā. Beidzot sacīkstēs redzam diezgan daudz neprognozējamu situāciju nevis to kā 22 mašīnas brauc rindiņā viena aiz otras no starta līdz finišam.
un tas nav forši, ka uzvar varbūt nevis ātrākais vai labākais braucējs - bet taupīgākais jeb lielākais kapeik.isējs! tas tomēr ir autosports nevis ekonomiska braukšana..

     [+] [-]

, 2013-04-19 17:52, pirms 11 gadiem
nu vislabākās notikti bija bridgestone, manuprāt pie tāp arī vajadzētu pāriet