Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Peress: "Esmu pārsteigts par sev veltīto kritiku"

Juris Grīns
Juris Grīns

Peress: "Esmu pārsteigts par sev veltīto kritiku"
Serhio Peress
Foto: Digitale/Scanpix

Meksikāņu F1 pilots Serhio Peress, kurš aizvada savu pirmo sezonu "McLaren" komandā, izteicies, ka jūtas pārsteigts par viņam vletīto kritikas daudzumu pēc neveiksmīgā Ķīnas GP posma.

Šanhajā Peresam trūka ātruma un viņš piedzīvoja trīs dažādus incidentus, tostarp avāriju treniņbraucienos un sadursmi ar Kimi Raikonenu sacīkstē. Komandas vadība viņam veltīja visai daudz kritikas, sakot arī, ka Peress nevar būt apmierināts ar savu sniegumu. Pats pilots tomēr skaidro, ka spriedzi pirms sacīkstēm Bahreinā nejūt.

"Šajā komandā visi vēro tavu sniegumu - katrā treniņā, katrā sacīkstē," stāsta Peress. "Aizvadīju divas labas nedēļas nogales, no mašīnas izspiežot ārā visu iespējamo, bet tagad pēc vienas neveiksmīgas nedēļas saņēmu ļoti daudz kritikas. Tas mani visai pārsteidz. Taču domāju, ka tādā komandā kā "McLaren" tas nav nekas neparasts un ir normāla prakse."

Peress gan saka, ka viņu šī kritika neietekmē negatīvi, jo meksikānis zinot, ka nākotnē spēs parādīt daudz labāku sniegumu. Viņš arī pilnībā saprot komandas vadītāja Martina Vitmārša izteikumus par to, ka sniegumu nepieciešams uzlabot, taču atzīst, ka šobrīd Formulā 1 lielāko lomu spēlē stratēģija, līdz ar to nevar viennozīmīgi vainot tikai ātruma trūkumu.

"Šobrīd ir grūti noteikt, kad ir jābrauc agresīvi un kad nē," viņš saka. "Kad pielieto atšķirīgu stratēģiju un galvenokārt uzmanību pievērs riepām, sliktākais, ko vari izdarīt, ir sākt cīņu ar kādu, kas ir tev aizmugurē, bet izmanto savādāku stratēģiju un tobrīd ir divas vai trīs sekundes aplī ātrāks. Tajā brīdī tu necīnies ar konkrēto pilotu, bet gan kādu kas vienkārši ir tev aizmugurē. Ir ļoti grūti izvērtēt šādas situācijas."

Peress tikai otrajā posmā Malaizijā guva punktus, kad izcīnīja devīto vietu, savukārt Austrālijā un Ķīnā viņam 11. vietas. Kvalifikācijā visas trīs reizes Peress bijis lēnāks par Džensonu Batonu.

Bijušais "McLaren" pilots Luiss Hamiltons uzskata, ka Peress šobrīd tomēr ir satraucies par sevi un izjūt spiedienu no komandas.

"Kad brauc tik spēcīgā komandā, spiediens ir jūtams," saka Hamiltons. "Nav viegli, kad komanda uz tevi paļaujas un mēģina panākt no abiem braucējiem iespējami labākus rezultātus. Ja rezultātu nav, tu sāc to izjust un Peress ir tāds personāžs, kurš to jūt."

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

     [+] [-]

, 2013-04-20 04:00, pirms 11 gadiem
McLaren visi streso, jo mašīnas nevelk, kaut kas aizgājis greizi starpsezonā, un neviens nezin, kas par vainu...