Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" aizliedz saviem darbiniekiem Bahreinā atrasties uz ielas

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" aizliedz saviem darbiniekiem Bahreinā atrasties uz ielas
F1 piloti ierodas Bahreinas trasē
Foto: Digitale/Scanpix

F1 čempionāta komandas jau atrodas Bahreinā, kur šodien sāksies sezonas ceturtā posma treniņbraucieni. Tomēr atmosfēra nemieru plosītajā valstī ir saspringta un "Ferrari" komanda saviem darbiniekiem pat aizliegusi iziet uz ielas.

"Ferrari" aizliegums ir ļoti strikts - ikvienam komandas loceklim, tostar mehāniķiem, stingri noteikts atrasties vai nu Manamas pilsētas centrā esošajā viesnīcā vai arī trasē, kas atrodas aptuveni 15 km attālumā.

"Speed Week" ziņo, ka Bahreinā šobrīd valda miers, tomēr risks vienalga pastāv. Jau vēstījām, ka iepriekšējās nedēļās netālu no viesnīcas, kur šobrīd apmetusies "Ferrari" komanda, nogranda sprādziens un valdības opozīcija dažādos veidos protestēja pret F1 posma norisi. Policija gan ir savaldījusi agresīvos demonstrantus un daļu no viņiem iesēdinājusi aiz restēm.

Tikmēr uz Bahreinas GP nav devies Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods, par ko jau saņēmis krietnu devu kritikas.

"Kamēr mehāniķi un pārējie komandu darbinieki stāvēs un domās, vai pret viņiem netiks vērsti uzbrukumi, Tods vispār neatradīsies šajā valstī," raksta britu izdevums "The Times".

Tikmēr vēl skaļāk izteicies cits laikraksts "Guardian", sakot, ka "FIA svarīgākajā brīdī kļuvuši par impotentiem".

Pazīstamais brazīļu F1 žurnālists Livio Oričio no "O Estado de S.Paulo" izdevuma raksta: "Lidostā izīrēju mašīnu, ar ko cauri visai pilsētai devos uz viesnīcu. Manamā šobrīd valda klusums un nekādu politisko demonstrāciju te nav."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...