Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vairums komandu nevar atļauties jaunos F1 motorus

Juris Grīns
Juris Grīns

Vairums komandu nevar atļauties jaunos F1 motorus
"Sauber" plāno turpināt sadarbību ar "Ferrari"
Foto:SCANPIX SWEDEN

Tikai vadošās F1 komandas ir gatavas maksāt visu prasīto summu par jaunajiem V6 turbo motoriem, ko sāks izmantot 2014. gada sezonā, vēsta vācu laikraksts "Bild".

"Ferrari" un "Merceds" komandas ir tās, kas pašas ražo sev F1 motorus, kamēr "Red Bull" un "McLaren" tos iegādāsies no citiem. Šīs četras ir vienīgās komandas, kuras pārāk nesatraucas par dzinēju izmaksām, kamēr pārējām septiņām ir zināmas problēmas ar šādas naudas atrašanu, teiksts publikācijā.

"Renault" ar saviem motoriem nākošgad plāno apgādāt "Williams", "Caterham", "Toro Rosso" un "Lotus" komandas, tomēr visas četras ir satrauktas par augsto cenu. Kā zināms, "Renault" rūpnīcā tapušie motori izmaksās pat līdz 23 miljoniem eiro sezonā un ne visi šādu summu var atļauties.

"Mercedes" rūpnīca, kas ar saviem motoriem nākošgad apgādās "McLaren" un "Force India" komandas, cenu samazinājusi līdz 18-20 miljoniem eiro par sezonu, kamēr "Ferrari" no "Sauber" un "Marussia" prasa tikai 15 miljonus. Pat šī summa mazajām komandām ir šķērslis.

Jau ziņojām, ka Bernijs Eklstouns šobrīd cenšas panākt, lai "Renault" samazina cenu par F1 motoriem, taču vēl nav zināms, vai tas notiks.

F1 komandas un motoru piegādātāji 2014. gadā

KomandaMotoru piegādātāji
MercedesRažo paši
FerrariRažo paši
Red BullRenault
LotusRenault
McLarenMercedes
Force IndiaMercedes
WilliamsRenault
Toro RossoRenault
SauberFerrari
CaterhamRenault
MarussiaFerrari

Izmantotie resursi:
Aktuelle Nachrichten -
Bild.de

Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-05-18 10:27, pirms 11 gadiem
Emka9593 rakstīja: vaitad mclaren nebūs ar Honda sadarbība ????
No 2015. gada
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-18 10:53, pirms 11 gadiem
Un kapec visi ka uzmediti uz tiem Renault motoriem, nejau tur tas speks, ir divas top komandas un luzeru, bet motors viens tatad speks pasa masina.
Red Bull loti veikmiga sadarbiba
Toro Rosso ir Red Bull otra komanda
Lotus, nemot realas komandas vesturi ilgstoss klients
Williams pagatne labakie sasniegumi tiesi ar siem motoriem, ka ari nav tas labakas attiecibas ar Mercedes un Ferrari

bet kapec Caterham neizvelas kadu no letakiem dzinejiem nesaprotu, kaut gan ligums viniem beidzas 2013 un nav viniem pagarinats, ta var nakties vien meklet citus variantus un Renault sev grib max 4 komandas, bet labak jau tikai 3 ka pasi pazinoja

Caterham F1 Team: ex-Team Lotus and Renault Sport F1 extend their engine deal until the end of 2013. The Team has a sound technological base with the Renault engine and Red Bull Technology transmission, as well as a KERS system provided by Renault Sport F1 and Red Bull Technology. Two young drivers, Charles Pic and Giedo van der Garde hold the destiny of the CT03 in their hands.

     [+] [-]

, 2013-05-18 14:19, pirms 11 gadiem
Zombij, runājot par Toro Rosso
Nez kāpēc viņi pēkšņi pārmetās uz Renaul dzinējiem.
Pēdējos 7 sezonās (arī 2013. gadā) Toro Rosso izmanto Ferrari dzinējus. Pirmajā gadā (2006. gadā) izmantoja Cosworth dzinējus.

     [+] [-]

, 2013-05-18 15:21, pirms 11 gadiem
Tapec, jo Toro Rosso ir Red Bull otra komanda un butu vienkarsak savietot tehnalogijas, itka jau viniem aizliedza buvet vienadas masinas, bet ta ka ipasnieks ir viens, tad gut konsultacijas no galvenas komandas, jau neviens nevar aizliegt. Red Bull jau sava pirmaja sezona ari izmantoja Cosworth , nakosa Ferrari un tad tikai pargaja uz Renault.

Renault jau vienigais sobrid maisa gaisu, grib atkratities no liekam komandam un tapec cel cenu, uz 2014 gadu apstiprinajis ir sadarbiba ar Red Bull, Lotus, Williams, neoficiali ar Toro Rosso un pilnigi nekadas zinas par Caterham, lai gan, ja si komanda paliek kopvertejuma pedeja vieta un netiek pie F-1 naudas dalisanas domaju vina likvidesies, ja vien neradisies jauns ipasnieks, sogad jau Caterham gribeja apvienoties Marussia, tikai nepiekrita Marussia noteikumiem.