Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA paziņo galējo lēmumu, F1 riepas netiks mainītas (+aptauja)

Juris Grīns
Juris Grīns

FIA paziņo galējo lēmumu, F1 riepas netiks mainītas (+aptauja)
"Red Bull" neizdevās pārliecināt FIA veikt riepu izmaiņas
Foto: Digitale/Scanpix

Starptautiskā automobiļu federācija (FIA) paziņojusi, ka "Pirelli" netiks uzdots mainīt pašreizējās F1 riepas un arī turpmāk tās būs tik pat dilstošas, nodrošinot daudzus pitstopus sacensību laikā.

Kamēr "Red Bull" ar asu kritiku "Pirelli" virzienā cenšas panākt izmaiņas, jo šī brīža riepas komanda nav spējusi perfekti pielāgot savām mašīnām, arvien vairāk komandu nostājas riepu ražotāju pusē, sakot, ka "Red Bull" vienkārši nespēj samierināties ar zaudējumiem. "Ferrari" komanda jau paudusi savu viedokli par "Red Bull" izteikumiem, atgādinot, ka pirms vairākiem gadiem Sebastians Fetels uzvarēja Spānijas GP, izmantojot četrus pitstopus, bet tagad šī komanda ir sašutusi, ka pirms nedēļas tajā pašā trasē uzvarēja Fernando Alonso, kurš arī riepas mainīja četras reizes.

Punktu šai sāgai beidzot pielikusi FIA, paziņojot, ka riepas varētu tikt izmainītas vienīgi drošības apsvērumu dēļ, taču tas vienalga nozīmē, ka tās joprojām būs vairāk vai mazāk tik pat dilstošas un pitstopu skaits diez vai krasi samazināsies. Tomēr, lai šīs nelielās izmaiņas veiktu, tām vienalga vajadzēs atbalstu novisām 11 komandām. Vienīgās izmaiņas, ko FIA vēlas, ir nodrošināt, lai riepas sacīkšu laikā pēkšņi neuzsprāgtu, kā tas bija vērojams atsevišķos gadījumos Barselonā.

Līdz ar to ir skaidrs, ka "Red Bull" nāksies strādāt otrā virzienā un uzlabot savu mašīnu, lai tā varētu saprasties ar riepām tik pat labi kā "Ferrari" un "Lotus".

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...

Kāpēc Red Bull centās panākt riepu izmaiņas?

  • 104

  • 25


     [+] [-]

, 2013-05-18 11:47, pirms 11 gadiem
Pa TV skatoties nemaz nevar pateikt,kurš brauc pirmais kurš pēdējais.Pilnīgs murgs.

  +7 [+] [-]

, 2013-05-18 14:16, pirms 11 gadiem
ingusbargais rakstīja: Pa TV skatoties nemaz nevar pateikt,kurš brauc pirmais kurš pēdējais.Pilnīgs murgs.
It kā tā arī bija, ka Gutjerezs uz haļavu bija 1. Spānijā. Es biju mazliet apjucis ar šo visu

Bet es tomēr atbalstu to ka riepas nevajag krasi mainīt

  -1 [+] [-]

, 2013-05-18 14:21, pirms 11 gadiem
"Komanda nespēj samierināties ar zaudējumiem" - šis atbilžu variants ir visai īpatnējs, ņmot vērā, ka Red Bull ir līderi gan konstruktoru kausā, gan pilotu vērtējumā.
Slēpts komentārs: Luix