Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" vājajos rezultātos F1 posmā Melburnā vaino riepas

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" vājajos rezultātos F1 posmā Melburnā vaino riepas
Fetels pēc finiša Melburnā
Foto: Digitale/Scanpix

"Red Bull" komanda savu salīdzinoši vājo sniegumu F1 sezonas pirmajā posmā Austrālijā izskaidro ar netipiski zemu gaisa temperatūru un tam sekojošo pastiprināto riepu nodilumu.

"Viena vienīga atbilde - riepas," jautāts par to, kur pēkšņi pazudis "Red Bull" pilotu ātrums, skairo komandas vadītājs Kristians Horners. "Šajā sacīkstē kaut kādu iemeslu dēļ vienkārši nespējām tās optimāli izmantot."

Sebastians Fetels un Marks Vēbers Melburnā kvalificējās pirmajai starta rindai, tomēr finišā Fetels iebrauca kā trešais, kamēr Vēbers, pēc ļoti slikta starta, ieguva tikai sesto vietu.

Horners skaidro: "Tas, ka sākam krist ārā no spēles, kļuva skaidrs ap ceturto vai piekto apli. Sebam Fetelam bija labs starts, viņš spēja palielināt pārsvaru tik daudz, cik gribēja un tobrīd bija skaidrs, ka mašīna neizdara lielu slodzi uz riepām. Nācās pāriet uz trīs pitstopu stratēģiju, turklāt, ja tiec braukt aiz lēnākām mašīnām, arī tā riepām ir papildus slodze."

Tomēr Horners nedomā, ka šādas problēmas "Red Bull" mašīnas un "Pirelli" riepu "attiecībās" būs vienmēr, jo Melburnā bija netipiski zema temperatūra, kas nepārsniedza +20 grādus pēc Celsija. Tas izraisīja pastiprinātu riepu nodilumu, kas lielākā karstumā kalpotu daudz ilgāk.

"Domāju, ka laikapstākļi bija viens no būtiskākajiem faktoriem," viņš skaidro. "Patiesībā, ņemot to vērā, trešā vieta ir ļoti, ļoti labs rezultāts. Kimi Raikonens bija vienīgais, kuram divu pitstopu stratēģija nostrādāja līdz galam un tas, ka viņi uz to iet, bija redzams jau sacensību vidū. Kad viņa riepas bija nodilušas, viņš vēl spēja uzrādīt sacensību ātrāko apli. Mēs ar tādām riepām nebūtu spējuši pabraukt ne tuvu tik ātri."

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  -2 [+] [-]

, 2013-03-18 21:21, pirms 11 gadiem
Vini jau visu vaino

  -1 [+] [-]

, 2013-03-18 22:17, pirms 11 gadiem
visiem bij vienaada temperatuura !

  +1 [+] [-]

, 2013-03-18 22:41, pirms 11 gadiem
riepas + satiksme + taktika + Raiko nobrauca lieliski!