Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" komanda dod atļauju Gaslī brīvi cīnīties ar Verstapenu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" komanda dod atļauju Gaslī brīvi cīnīties ar Verstapenu
Makss Verstapens un Pjērs Gaslī. Foto: Facebook.com/PierreGasly

Lai gan Pjēram Gaslī nākamā F1 sezona būs pirmā "Red Bull" komandas sastāvā, viņam netiks liegts cīnīties ar vienības otru pilotu Maksu Verstapenu.

2016. gadā kļuvis par "GP2 Series" čempionu, jau pērnā gada rudenī Gaslī debitēja F1 pasaules čempionātā. Šogad viņš aizvadīja pirmo pilno sezonu, pārstāvot "Toro Rosso" vienību, savukārt pēc tam, kad Daniels Rikjardo nolēma pievienoties "Renault", 22 gadus vecajam francūzim dota iespēja stāties viņa vietā.

Komandu iekšējās pavēlas pēdējos gados "Formulā 1" nav retums, taču "Red Bull" negatavojas ierobežot jauno talantu tikai tādēļ, ka viņš būs vienības debitants. Tajā pašā laikā Gaslī būs jāpakļaujas komandas interesēm, jo galvenais mērķis ir izcīnīt iespējami vairāk punktus Konstruktoru kausā.

"Gaslī komandā būs jauniņais, līdz ar to ir pilnīgi skaidrs, ka viņam būs jāievēro "Red Bull Racing" iekšējie noteikumi," saka komandas konsultants Helmuts Marko. "Makss ar komandu ir daudz vairāk pazīstams, bet Gaslī būs brīva iespēja ar viņu cīnīties. Viņam vienkārši jāparāda labs sniegums. Uz abiem attiecas vienlīdzīgi nosacījumi."

Pats Gaslī šobrīd vēl neko nesola, taču darīs visu, lai jau 2019. gadā pārspētu Verstapenu vai vismaz būtu viņam iespējami līdzvērtīgāks sāncensis.

"Nākamā sezona man būs tikai otrā "Formula 1" karjerā, tādēļ vēl ir daudz ko mācīties un vēl daudz sevi jāpilnveido," atzīst Gaslī. "Redzēsim, kā man ies cīņā pret Maksu. Mēģināšu viņa dienas padarīt tik grūtas, cik vien to spēšu, bet paralēli arī centīšos iespējami vairāk attīstīties kā pilots."

Šogad Gaslī piecas reizes finišēja punktos, Bahreinā pat sasniedzot ceturto rezultātu, bet kopvērtējumā ar 29 punktiem tika ieņemta 15. vieta. Salīdzinājumam, otrs "Toro Rosso" pārstāvis Brendons Hārtlijs ieguva tikai četrus punktus un ierindojās 19. pozīcijā.

Izmantotie resursi:
Formula 1 News & Updates | Latest F1 Articles

     [+] [-]

, 2018-12-17 11:39, pirms 5 gadiem
Kā tad! Es jau tagad iedomājos vecā perdeļa Marko sejas izteiksmi pēc sadursmes pirmajā līkumā!
Atļauts cīnīties līdz pirmajam brīdim kad abas mašīnas būs blakus.