Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Eklstouns draud "Renault" un gatavojas sēdēt cietumā

Juris Grīns
Juris Grīns

Eklstouns draud "Renault" un gatavojas sēdēt cietumā
Bernijs Eklstouns
Foto: Digitale/Scanpix

Bernijs Eklstouns plāno tikties ar "Renault" priekšsēdētāju Karlosu Gosnu, lai paskaidrotu, kāpēc šīs firmas pārstāvjiem Spānijas GP laikā netika ļauts būvēt motormāju slēgtajā trases teritorijā. Turklāt šobrīd pret Eklstounu ir izvirzītas apsūdzības kukuļdošanā, kas var novest pat līdz cietumam.

Lai gan "Renault" piegādā savus motorus vairākām F1 komandām, tostarp čempionvienībai "Red Bull", franču autoražotājiem tika liegts novietot savu motormāju turpat, kur komandām. Vācu izdevums "Auto Motor und Sport" gan ziņo, ka aiz tā visa slēpjas kas vairāk.

Tiek vēstīts, ka Eklstouns cenšas panākt to, lai "Renault" samazina plānoto maksu par jaunajiem turbo motoriem. Zināms, ka to cena nākošgad būs augstāka nekā "Ferrari" un "Mercedes" ražojumiem, sastādot 20 līdz 23 miljonus eiro par sezonu. Atliek vien gaidīt, kā šī situācija tiks atrisināta.

Tikmēr pašam Eklstounam sākušās nedienas saistībā ar Gerharda Gribovska kukuļošanas skandālu. Vēl 2006. gadā Vācijas bankas "Bayern Landesbank" riska menedžeris Gribosvskis no Eklstouna esot pieņēmis 44 miljonus ASV dolāru (viņš tajā jau atzinies), solot nodrošināt F1 čempionāta akciju pārdošanu Eklstouna izvēlētām personām. Eklstounam Minhenes tiesā jau uzliktas vairākas apsūdzības un var pat gadīties, ka 82 gadus vecais brits nonāk cietumā.

Lai kā arī nenotiktu, jau šobrīd ir diezgan skaidrs, ka līdz ar to viņa dienas F1 vadītāja postenī ir skaitītas.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  +1 [+] [-]

, 2013-05-17 12:03, pirms 11 gadiem
"Lai kā arī nenotiktu, jau šobrīd ir diezgan skaidrs, ka līdz ar to viņa dienas F1 vadītāja postenī ir skaitītas."

Eklstouns ir tāds pats kā Lembergs... viņu nekad nedrīkst pāragri norakstīt.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-17 12:19, pirms 11 gadiem
butu jau laiks mainit vinu nost, lai f-1 var attistites, vai tas bus bus pozetivi vai negativi laiks radits, bet sadi maksligi ko marinet un divainus noteikumus izdomat vairs nevajag, lai nak jauns cilveks ar jaunam idejam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-05-17 15:06, pirms 11 gadiem
Par 44miljoniem muti nevar paturēt?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-17 16:48, pirms 11 gadiem
viņš jau nekaunīgi jaunajām komandām uzlika 12 milj. iestāšanās naudu, jo tipa nevarēsiet samaksāt, tad arī čempionātā piedalīties nespēsiet.
bet Renault cena ir 22 milj no komandas gadā? miljons par motoru sanāk. Normāls motors neko teikt

     [+] [-]

, 2013-05-17 18:29, pirms 11 gadiem
pūce rakstīja: viņš jau nekaunīgi jaunajām komandām uzlika 12 milj. iestāšanās naudu, jo tipa nevarēsiet samaksāt, tad arī čempionātā piedalīties nespēsiet.
bet Renault cena ir 22 milj no komandas gadā? miljons par motoru sanāk. Normāls motors neko teikt
nu sanāk pat vairāk, ņemot vērā to, ka komanda nepārsniedz noteikto motoru daudzuma limitu (16 motori - katram braucejam 8 sezonas laikā)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-18 09:42, pirms 11 gadiem
KERS_120 rakstīja: nu sanāk pat vairāk, ņemot vērā to, ka komanda nepārsniedz noteikto motoru daudzuma limitu (16 motori - katram braucejam 8 sezonas laikā)
stiek tie naca pa brivu, ja motors nomirst razotaja vainas del, neviss braucejs pats nokavis, ligums itka tiek slegts uz tiem 16 motoriem

     [+] [-]

, 2013-05-18 12:53, pirms 11 gadiem
kas nāks pēc viņa? meita?