Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons apmierināts ar piekto vietu "Mercedes" debijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons apmierināts ar piekto vietu "Mercedes" debijā
Hamiltons un Rosbergs
Foto: AFP/Scanpix

Lai gan Luisam Hamiltonam neizdevās īstenot iecerēto stratēģiju F1 sezonas pirmajā posmā Melburnā, brits jūtas apmierināts ar iegūto piekto vietu debijā "Mercedes" komandas sastāvā.

Hamiltons, kurš kvalificējās augstajā trešajā pozīcijā, sākotnēji bija iecerējis veikt divu pitstopu stratēģiju, taču rezultātā bija spiests boksos doties trīs reizes. Sacensību pirmajā daļā Hamiltons uz laiku pat pabija vadībā un izskatījās, ka varētu cīnīties par pjedestālu.

"Nebijām domājuši, ka mums būs tik konkurētspējīga mašīna," pēc finiša intervijā "BBC Sport" sacīja Hamiltons. "Daži cilvēki noteikti domās, ka šis nav īpaši labs panākums, bet piektā vieta nav slikta. Es biju spiests mainīt riepas trešo reizi, jo 27 apļus ar vienu komplektu nobraukt nebija iespējams. Domāju, ka nākamajā posmā Malaizijā aizvadīsim labu sacīksti."

Līdzīgu ātrumu demonstrēja otrs "Mercedes" pilots Niko Rosbergs, taču viņš sacīksti nepabeidza, jo izstājās jau 27. aplī.

"Bija daži strāvas pārrāvumi un tad elektrība izbeidzās pavisam," viņš skaidro. "Citādi mašīna bija laba un šķita, ka visi ir apmierināti, taču iznākums nav tik labs."

Tikmēr cita "lielā piecinieka" komanda "McLaren" turpināja rādīt vāju sniegumu arī sacīkstē un vienīgi Džensons Batons tika pie punktiem, 58 apļu laikā no desmitās starta vietas iegūstot tikai vienu pozīciju. Lielas problēmas sagādāja riepu nodilums.

"Mēs pavisam noteikti nebijām spējīgi uz ko vairāk," pēc izcīnītās devītās vietas televīzijas kanālam "Sky Sports" sacīja Batons. "Esam tālu no pilnības un būs daudz jāstrādā, lai varētu pacīnīties ar labākajiem. Tomēr arī pagājušajā gadā bija sacīkstes, kad ar grūtībām tikām punktos, tāpēc jāskatās, kā būs tālāk."

Pilotu kopvērtējums

V.-SportistsK
1.K.Raikonens25----------------- 25
2.F.Alonso18----------------- 18
3.S.Fetels15----------------- 15
4.F.Masa12----------------- 12
5.L.Hamiltons10----------------- 10
6.M.Vēberts8----------------- 8
7.A.Zutils6----------------- 6
8.P.Di.Resta4----------------- 4
9.Dž.Batons2----------------- 2
10.R.Grožāns1----------------- 1

Imantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...
Planet F1 | Formula One | News, Standings,...

     [+] [-]

, 2013-03-17 16:15, pirms 11 gadiem
apmierinaats vai neamierinaats, bet vins bij taalu - ljoti taalu ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-03-17 18:18, pirms 11 gadiem
Ļoti jauki, ka esi apmierināts, jo augstāk tu šosezon netiksi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja