Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 nedēļu Bahreinā ieskandina sprādzieni netālu no trases

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 nedēļu Bahreinā ieskandina sprādzieni netālu no trases
Valdības opozīcijas protests pret F1
Foto: AFP/Scanpix

Par spīti Bahreinā notiekošajiem nemieriem un pat valdības opozīcijas sarīkotiem sprādzieniem netālu no sacīkšu trases, šajā nedēļas nogalē Formula 1 sacensības šajā valstī notiks kā plānots.

Bahreinas valdības opozīcija pret F1 posmu protestē jau vairākas nedēļas, bet tieši tagad, kad tuvojas šī čempionāta posms, aktivitātes pastiprinās īpaši un nav šaubu, ka nedēļas nogale tiks aizvadīta pastiprinātos draudu apstākļos. Valdība gan sola ievērojami parūpēties par apsardzi sacensību norises vietā, taču ir skaidrs, ka situācija ir grūti nosaucama par stabilu.

Pagājušās nedēļas nogalē Manamas pilsētā nogranda vairāki sprādzieni, lai gan nav ziņu, ka kāds tajos būtu cietis. Atbildību par tiem uzņēmusies radikāla valdības opozīcija, kas sevi dēvē par "14. februāra jauniešu koalīciju", vēsta "Gulf Daily News". Tiek ziņots, ka viens no sprādzieniem noticis pavisam netālu no viesnīcas, kurā šonedēļ uzturēsies "Ferrari" komandas darbinieki, turklāt minētie radikāļi sola, ka līdzīgi sprādzieni atkārtosies tuvāko dienu laikā.

Policija gan pēdējās dienās cietumā nogādājusi ap 100 protestētājus, bet vēl vismaz 30 esot ievainoti sadursmēs ar valdības spēkiem. Neskatoties uz visu, turpinās biļešu pārdošana uz Bahreinas GP izcīņu un tiek cerēts, ka nedēļas nogalē izdosies savāk lielu skaitu vietējo līdzjutēju, kas vēlētos noskatīties F1 sezonas ceturto posmu klātienē.

Atgādinām, ka 2011. gadā Bahreinas posms līdzīgu nemieru dēļ tika atcelts.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News
gulf-daily-news.com