Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Tiesneši rīkojās pareizi, jo braukt bija bīstami"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Tiesneši rīkojās pareizi, jo braukt bija bīstami"
Hamiltons pēc avārijas Melburnas trasē
Foto: AFP/Scanpix

Luiss Hamiltons bija viens no pilotiem, kas šodien notikušajā Austrālijas GP kvalifikācijā piedzīvoja avāriju. "Mercedes" pārstāvis uzskata, ka tiesneši rīkojās pareizi, pārceļot cīņu par "pole position" uz svētdienas rītu.

Tas nozīmē, ka kvalifikācija un sacīkste norisināsies vienas dienas ietvaros - cīņa par starta vietām atsāksies plkst. 2:00 naktī, bet Austrālijas GP starts paredzēts plkst. 8:00 no rīta pēc Latvijas laika.

"Nedomāju, ka tas kādā veidā ietekmēs sacīksti," atzīst Hamiltons. "Tas pat ir labāk, jo būs iespēja iesildīties. Ķermenis būs uzlādējies ar enerģiju un labāk sagatavots sacensībām, tāpēc būs interesanti. Tomēr patiešām ceru, ka svētdien trase būs sausa, jo šodien visiem bija ļoti grūta diena."

Hamiltons, kurš avāriju piedzīvoja jau piektdienas treniņbraucienos, šoreiz slapjajā trasē jau pēc viena veikta lidojošā apļa saslīdēja un otrajā līkumā ar aizmuguri viegli ietriecās nožogojumā, par laimi stipri nesabojājot mašīnu. Ja trieciens būtu spēcīgāks, viņš varētu neiekļūt otrajā kvalifikācijas kārtā.

"Trase bija neticami viltīga, iespējams, slidenākā kādā es jebkad esmu braucis," neslēpj Hamiltons. "Tas tāpēc, ka uz asfalta ir pilns ar līnijām, kas pārkrāsotas melnas. Tiklīdz uz tādas uzbrauc, mašīna sāk izslīdēt un tieši tāpēc tik daudzi šodien izbrauca ārpus trases."

Britu pilots atzīst: "Tas bija pareizs lēmums, pārcelt kvalifikāciju uz rītdienu. Braukt šādos apstākļos būtu bīstami."

Tomēr sešiem pilotiem kvalifikācija jau beigusies - tie ir braucēji, kas pēc pirmās kvalifikācijas daļas uzrādīja lēnākos rezultātus. Viens no tiem ir 2012. gada Spānijas GP uzvarētājs Pastors Maldonado, kurš atzīst, ka šī gada "Williams" formula ir pavisam slikta, lai gan viņa jaunais komandas biedrs Valteri Botass, kurš brauc ar tādu pašu mašīnu, rīt cīņu turpinās.

"Izskatās, ka mēs esam nonākuši divus gadus tālā pagātnē," iespaidos par "Williams" jauno modeli dalās Maldonado. "Nāksies smagi pastrādāt, lai atrisinātu problēmas. Šobrīd ar šo mašīnu nav iespējams pabraukt."

Tomēr vēl pēc F1 testu braucieniem venecuēlieša viedoklis bija krasi atšķirīgs un viņš izteicās, ka šī ir labākā mašīna, ar ko nācies braukt. Kas ir mainījies?

"Šī trase ir pavisam citāda, apstākļi un viss pārējais arī ir citāds," viņš skaidro. "Kaut kādu iemeslu dēļ mēs neesam spējuši adaptēt mašīnu šai trasei, lai kādi arī apstākļi tobrīd nebūtu. Bijām lēni gan slapjā, gan sausā trasē. Jādomā, ka rīt būsim daudz ātrāki, taču kvalifikācijas režīmā tiešām klājas slikti."

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports
F1 Fanatic - The Formula One blog and F1...
autosport.com - the authority on Formula One,...

  -1 [+] [-]

, 2013-03-16 12:21, pirms 11 gadiem
Tūlīt Zutils bļaus, ka Hamiltons ir gļēvulis.

     [+] [-]

, 2013-03-16 12:25, pirms 11 gadiem
Pirms sāk klaigāt par mīkstajiem un to, kā bija vecajos laikos, ir jāsaprot, ka aerodinamiskā faktora dēļ ar mūsdienu formulām uz pus-gāzīti pabraukt praktiski nevar, tāpēc runas par to, ka uzvarēs piesardzīgākais un pārgalvīgākais izlidos, nav vietā.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-16 13:11, pirms 11 gadiem
Nu tak protams ka atbalsta nebūtu atcelts, tad nespētu braukt ar sasistu formulu 2.kārtā. Tagad mehi vares mierīgi sačinit

     [+] [-]

, 2013-03-16 13:12, pirms 11 gadiem
Ibra rakstīja: Pirms sāk klaigāt par mīkstajiem un to, kā bija vecajos laikos, ir jāsaprot, ka aerodinamiskā faktora dēļ ar mūsdienu formulām uz pus-gāzīti pabraukt praktiski nevar, tāpēc runas par to, ka uzvarēs piesardzīgākais un pārgalvīgākais izlidos, nav vietā.
Tieši tā, mūsdienu F1 var aizmirst arī par tādu terminu kā ''lietusbraucējs''. Aerodinamikas ēras lielākais mīnuss ir tas, ka šīs mašīnas lietū izjūt ievērojamu risku saskarties ar akvaplanēšanu un pilots tur neko nevar padarīt.
Tas ir viens liels 2014. gada pluss, ka tad, kad F1 samazināsies aerodinamikas loma un palielināsies dzinēju lomu tad F1 varēs atgriezties 80 un 90 gados, kad lietū lielākā problēma bija slidīgais asfalts nevis akvaplanēšana.

     [+] [-]

, 2013-03-16 13:15, pirms 11 gadiem
Ricky#9 rakstīja: Nu tak protams ka atbalsta nebūtu atcelts, tad nespētu braukt ar sasistu formulu 2.kārtā. Tagad mehi vares mierīgi sačinit
Toto Volfs jau intervijā Sky teica, ka sasistais aizmugurējais antispārns tika nomainīts 2 minūšu laikā.
Drīzāk Hamis var būt priecīgs par kvalifikācijas pārcelšanu dēļ tā, ka varēja redzēt, ka viņš ievērojami mazāk saprotas ar mašīnu kā Rosbergs.
Ja Rosbergam viss gāja kā pa sviestu, tad Hamis bija 2 sek. aplī lēnāks un slidoja kā pīle pa ledu

     [+] [-]

, 2013-03-16 13:16, pirms 11 gadiem
Ibra rakstīja: Pirms sāk klaigāt par mīkstajiem un to, kā bija vecajos laikos, ir jāsaprot, ka aerodinamiskā faktora dēļ ar mūsdienu formulām uz pus-gāzīti pabraukt praktiski nevar, tāpēc runas par to, ka uzvarēs piesardzīgākais un pārgalvīgākais izlidos, nav vietā.
Formulas ar katru gadu iet dziļā ....., drīz vares ar 0,5 l dzinejiem braukt.. Formula vienmēr skaitijās ātrakais sporta veids. Tgd kkads nojūdzies vecs marazmiķis F1 vārdu nogremdejis

  +1 [+] [-]

, 2013-03-16 13:16, pirms 11 gadiem
Musdienu F-1 lielakais minus, lietus laika sacikstes jaatcel, lai gan ari pasi sportisti tada laika vairs nemak isti braukt, lidzigi, ka piemeram Vacija, Italija uzkrit nedaudz sniegs un satiksme paralizetu avariju del.

     [+] [-]

, 2013-03-16 13:50, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Toto Volfs jau intervijā Sky teica, ka sasistais aizmugurējais antispārns tika nomainīts 2 minūšu laikā.
Drīzāk Hamis var būt priecīgs par kvalifikācijas pārcelšanu dēļ tā, ka varēja redzēt, ka viņš ievērojami mazāk saprotas ar mašīnu kā Rosbergs.
Ja Rosbergam viss gāja kā pa sviestu, tad Hamis bija 2 sek. aplī lēnāks un slidoja kā pīle pa ledu
Hamiltonam tak esot bijušas problēmas ar regulējumiem , ķipa tapēc esot paņēmuši tos, kas bija rosbergam. Būtu sākušies q2, tad varētu redzēt as pa lielam no tā sanāca, jo viena lieta piespiest regulējumus ar podziņu, otra- izmainīt manuāli ar'' skrūvgriezni'' :0. bet, te jau sastapos ar lielu speciālistu šajā sporta veidā, tapēc, jāgaida guru rezumē par tehniskajiem jautājumiem un izpildījumiem .

  +1 [+] [-]

, 2013-03-16 17:11, pirms 11 gadiem
Ka tikai viņam nesanāk vēl lielāka izgāšanās kā Šūmaheram ....

     [+] [-]

, 2013-03-16 17:40, pirms 11 gadiem
Ricky#9 rakstīja: Formulas ar katru gadu iet dziļā ....., drīz vares ar 0,5 l dzinejiem braukt.. Formula vienmēr skaitijās ātrakais sporta veids. Tgd kkads nojūdzies vecs marazmiķis F1 vārdu nogremdejis
Man gan patīk, kur tas virzās - gandrīz tādu pašu ātrumu sasniegšana ar mazāku degvielas patēriņu, lielāka izturība, tuvāka saistība ar reāliem cilvēkiem pieejamiem auto. V10 motori ir neaptverams mākslas darbs inženieriskā jomā, bet tie maz atgādināja kaut ko, ko mēs saucam par dzinēju ikdienā, un vairāk kaut ko no kosmosa industrijas. + visam - apdzīšanas, apdzīšanas!