Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" boss: "Jaunā formula likusi vilties"

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" boss: "Jaunā formula likusi vilties"
Batons Austrālijas GP treniņbraucienos
Foto: SCANPIX SWEDEN

Pēc aizvadītajiem Austrālijas GP izcīņas piektdienas treniņbraucieniem kļuvis skaidrs, ka "McLaren" ir lēnākā no vadošā piecinieka komandām un tas pamatīgi satraucis leģendārās F1 komandas vadību.

Komandas līderis Džensons Batons treniņbraucienos ierindojās devītajā un vienpadsmitajā vietā, savukārt "McLaren" jaunpienācējs Serhio Peress bija vēl mazlie lēnāks, sasniedzot vienpadsmito un trīspadsmito rezultātu. Bija skaidri redzams, ka vismaz pagaidām "McLaren" nespēj cīnīties par labākajiem apļu laikiem, līdz ar to daļēji apstiprinājušās jau iepriekš izteiktās bažas, par ko jau rakstījām.

"Domāju, ka mums jābūt satrauktiem par savu ātrumu," televīzijas kanālam "Sky" neslēpa komandas vadītājs Martins Vitmāršs. "Šī ir nepatīkama diena mūsu birojā. Mašīnai pietrūkst saķeres un treniņbraucienos izskatījāmies slikti. Šobrīd kasām sev galvas... Šodiena pierādīja, ka mums ir problēmas ar ātrumu."

"McLaren" šoziem izvēlējās vienu no agresīvākajām stratēģijām, savai mašīnai pilnībā nomainot arī svarīgākās jau pārbaudītas detaļas, kamēr citi vairāk domāja par pērnā gada modeļa pieticīgāku uzlabošanu. Vitmāršs nav vienīgais komandā, kurš uzskata, ka tagad situācija ir patiešām slikta. Līdzīgs viedoklis ir "McLaren" sporta nodaļas direktoram Semam Maiklam.

"Tas ir pilnīgi skaidrs, ka šobrīd mēs neesam tajā līmenī kādā mums vajadzētu būt," viņš saka. "Ziemas laikā pamatīgi pārveidojām mašīnu un domājām, ka tas palīdzēs. Arī šobrīd domājam, ka sezonas laikā šīs izmaiņas tiks attīstītas tik tālu, ka sāks strādāt. Tomēr ir jomas, kurās optimisma ir pavisam maz, tādēļ ir skaidrs, ka pie šīs mašīnas vēl būs pamatīgi jāpiestrādā. Taču sezona ir gara."

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...

     [+] [-]

, 2013-03-15 10:37, pirms 11 gadiem
Mašīnai pietrūkst saņeres un..... kļūda tekstā

     [+] [-]

, 2013-03-15 10:45, pirms 11 gadiem
Buhanka rakstīja: Mašīnai pietrūkst saņeres un..... kļūda tekstā
Paldies

  -4 [+] [-]

, 2013-03-15 10:48, pirms 11 gadiem
es priecaajos par to, ka mclaren nav pirmie, bet tas irlogiski, jo batons nekad nav bijis labs attiestiitaajs, stabils pilots jaa, bet taa topus nesasniegsi ..

bet no otras puses esmu par siivu konkurenci kaa pagajshgad, taka cerams, ka maklareni aatri uzlabojumu pakas sagatavos ..
ka tik nav kljuuda veja tunelii kaa ferrari pag gad bija ..

  -1 [+] [-]

, 2013-03-15 11:22, pirms 11 gadiem
Mclaren lielākā problēma ir Vitmāršs.
Kopš Denisa aiziešanas Mclaren tā īsti nekad nav spējusi būt konkurētspējīga sezonas griezumā. Atsevišķās sacīkstēs jā, bet ne sezonā kopumā.
Vitmāršam ir interesanta pieeja lietām, viņš spiež uz maksimālajiem ātrumiem, kas dod lielas priekšrocības ātrajās trasēs tomēr daudz tiek zaudēts lēnajās trasēs. Piemēram Red Bull ir pēdējo trīs gadu čempioni taču viņi nekad nav bijuši ātri taisnēs, atšķirībā no Mclaren. Ņūvija banda spiež uz ātrumu līkumos, kas nes arī panākumus gandrīz visās trasēs un sezonā kopumā.
Arī šī pieeja ar pilnīgi jaunas mašīnas radīšanu zinot, ka nākamsezon sāksies jauna ēra F1 ir mazliet dīvaina. Pat Mercedes, kuru mašīna bija ļoti tālu aiz Red Bull to ir tikai uzlabojuši.
Vitmārša ēra Mclaren sākās ar 3 sekunžu atpalicību no Brawn 2009. gada sākumā un tā komanda vēl joprojām mokās ar stabilitāti. Vispār esmu pārsteigts, ka nav bijušas nopietnas runas par viņa nomaiņu, varbūt tāpēc, ka ar Hamiltonu komandā tā visus šos gadus ir izcīnijusi uzvaras, ja šogad Batons nespēs panest šo līdera nastu, tad domāju Vitmārša krēsls varētu arī saļodzīties.

     [+] [-]

, 2013-03-15 11:30, pirms 11 gadiem
Maki ir s-dos līdz ausīm ar jauno modeli, kas patiešām ir radikāli jauns priekš viņiem - paceltais deguns un " pull rod " piekari (varbūt, kāds var latviskot), ko nekad nav lietojuši, bet kuras galvenais autors Lavs ir praktiski notinies uz Merc un mašīnas attīstībā nepiedalīsies. Tā kā te nav pilotu vaina. Ja vēl ņem vērā potenciālo pāreju uz Hondas dzinējiem, tad tuvākajos gados uz uzvaru kopvērtējumā var necerēt (Hondai būs vajadzīgs laiks).

  +1 [+] [-]

, 2013-03-15 11:41, pirms 11 gadiem
te ir links ,ieskautam atškirībās starp push-rod un pull rod piekarēm. Maki vislaik turējās pie " push rod" , Ferrari un Ņuija buļļi pie pull rod - visi trīs ar labiem panākumiem, bet atšķirīgām pieejām. tagad Maki Lava vadībā izdomāja pārlekt pie otras nometnes, kurai ir lielķa pieredze.

Pushrod-Pullrod

     [+] [-]

, 2013-03-15 12:01, pirms 11 gadiem
Ferrari un Maki ir manuprāt vienīgās komandas kuras vienmēr spējušas progresēt sezonas laikā - vai tā būs arī šoreiz laiks rādīs

     [+] [-]

, 2013-03-15 12:13, pirms 11 gadiem
neatceros kad McLaren būtu izskatījušies tik slikti, bet vismaz ir vieta progresam jo ir kur pielikt.
lai jau kasa galvas vai pakaļas, bet galvenais dabū konkurētspējīgu mašīnu būs vismaz visiem interesantāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-15 16:46, pirms 11 gadiem
pirmā gada sākumā, kad uzlika šo spoguļkrāsu bija līdzīgi slikts sākums!

pūce rakstīja: neatceros kad McLaren būtu izskatījušies tik slikti, bet vismaz ir vieta progresam jo ir kur pielikt.
lai jau kasa galvas vai pakaļas, bet galvenais dabū konkurētspējīgu mašīnu būs vismaz visiem interesantāk.

     [+] [-]

, 2013-03-15 20:40, pirms 11 gadiem
Nu re, jautājums kāpēc Hamiltons aizgāja no Makiem nu ir ar atbildi.
Žēl jau vispār, kāpēc viņiem tā neiet? Šķiet ka viņi ir ļoti konservatīvi, un iespējams arī tapēc.