Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons, Alonso un Raikonens ar ātrumu apmierināti, prognozē saspringtu cīņu

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons, Alonso un Raikonens ar ātrumu apmierināti, prognozē saspringtu cīņu
Hamiltona avārija Austrālijas GP treniņā
Foto: AFP/Scanpix

Kamēr "McLaren" komanda piektdien notikušajos F1 treniņbraucienos sevi nostādīja atpalicēju lomā, citu vadošo komandu braucēji, Luiss Hamiltons, Fernando Alonso un Kimi Raikonens, ar savu ātrumu ir apmierināti. Tomēr ir skaidrs, ka ātrākā arī šogad ir "Red Bull" komanda, kuras pilots Sebastians Fetels šodien sasniedza labāko apļa laiku.

"Šī bija tiešām laba diena, pārsteidzoši laba un tiešām pozitīva diena," reportieriem Melburnā sacīja Hamiltons, kurš šogad pārgājis uz "Mercedes" komandu. "Bija dažas problēmas, taču tās viegli atrisinājām. Domāju, ka vēl ir pāragri sacīt, ka esam "labākie no pārējiem", taču mēs esam cīņā ar vadošajām komandām un par to patiešām esmu ļoti priecīgs."

Pirmajā treniņā Hamiltons ieņēma ceturto vietu, bet otrajā treniņā bija septītais ātrākais. Viņa komandas biedram Niko Rosbergam otrās sesijas izskaņā ātrumkārbas defekta dēļ nācās piestāt trases malā, bet Hamiltons piedzīvoja nelielu avāriju, izlidojot no trases sestajā līkumā, šķērsoja grants drošības joslu un ietriecās barjerā. Komanda kā avārijas iemeslu min bojājumus virsbūvē.

Savukārt ātrākā komanda piektdien bija "Red Bull", kas ziemas testos no labākā rezultāta atpalika 2.3 sekundes, tomēr Hamiltonu tas nepārsteidz: "Viņi, kā vienmēr, ir ātri un, kā jau bija paredzams, ziemas laikā slēpa savu patieso ātrumu. Šodien viņi uzrādīja labus rezultātus, taču nedomāju, ka atrodamies kilometriem tālu. Pagājušajā gadā "Mercedes" komanda bija tālu no "Red Bull" un jau tas vien, ka šobrīd varu teikt, ka vairs neesam tālu, ir kaut kas iespaidīgs."

2012. gada vicečempions Fernando Alonso, kurš treniņbraucienos ieņēma trešo un sesto vietu, tikmēr neuzskata, ka "Ferrari" šobrīd ir ātrākā komanda, taču tas arī netika gaidīts: "Nedomāju, ka Austrālijā redzēsim kādus lielus pārsteigumus. Jau iepriekš zinājām, ka neesam ātrākie un šodien tas apstiprinājās. Mašīna uzvedas labi, taču vēl ir daudz jāpaveic, lai varam cīnīties ar pašiem labākajiem."

Labu ātrumu parādīja arī "Lotus" vienība, kuras līderis Kimi Raikonens ierindojās sestajā un ceturtajā vietā: "Ja salīdzina ar pēdējām sacīkstēm pērn, šobrīd esam tuvāk līderiem. Šodien redzējām, ka Fetels atkal ir ātrs, taču pārējie ir tuvu. Jāpagaida, kad būs aizvadīti pirmie divi posmi, lai noteiktu, kurš ir ātrākais. Mēs paši vēl varam uzlabot savu ātrumu. Taču šī bija tikai piektdiena, sacensības būs pavisam cits stāsts."

Izmantotie resursi:
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...
autosport.com - the authority on Formula One,...

  -3 [+] [-]

, 2013-03-15 14:59, pirms 11 gadiem
Alonzo taupās rītdienai!

  -1 [+] [-]

, 2013-03-15 15:04, pirms 11 gadiem
McLaren rīt šauj ārā puļu un tur pat pie top 3 būs

     [+] [-]

, 2013-03-15 15:17, pirms 11 gadiem
Alonso var būt ātrs tikai vēršu skrējienā
Par Sebu un Kimi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-03-15 15:42, pirms 11 gadiem
par jebkuru tikai ne RB, lai sanāk interesantāk

  -1 [+] [-]

, 2013-03-16 06:26, pirms 11 gadiem
tik tiešām-par jebko,tik ne RB...APNICIS..lūret kfal. ja zin ka vācu puišels atkal visiempa priekšu.....Xamja fans esu...un gribu redzēt Sumaxera atsēdēšanas izmaiņas šai komandā....