Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfs pagarina līgumu ar "Mercedes" komandu uz vēl trim gadiem

Juris Grīns
Juris Grīns

Volfs pagarina līgumu ar "Mercedes" komandu uz vēl trim gadiem
Toto Volfs. Foto: Motorsport.com

Toto Volfs pagarinājis līgumu ar "Mercedes" komandu un paliks tās vadītājs vēls vismaz vairākus nākamos gadus. Tāpat zināms jaunās F1 mašīnas prezentācijas datums.

Šobrīd Volfs ir otrais no visilgāk savā amatā strādājošajiem F1 komandu vadītājiem. Ilgāk par viņu komandu vada vien "Red Bull" boss Kristians Horners. Savukārt Ginters Steiners, kurš līdz šim bija trešais visilgāk postenī esošais komandas vadītājs, nesen zaudēja savu amatu "Haas" nometnē.

Neoficiāli zināms, ka Volfs līgumu ar "Mercedes" par komandas vadītāja amatu pagarinājis uz vēl trim gadiem. Vienību austrietis vada kopš 2013. gada, kā arī viņam pieder 33% no tās.

Viņa vadīšanas laikā "Mercedes" kļuvusi par vienu no panākumiem bagātākajām komandām F1 vēsturē. Laika posmā no 2014. līdz 2020. gadam tā izcīnīja visus titulus gan pilotu, gan komandu ieskaitē, tāpat Konstruktoru kausu ieguva 2021. gadā.

Kopš 2022. gadā tika ieviesti jaunie tehniskie noteikumi, "Mercedes" vienība vairs nav dominējošā, tomēr aizvien viena no vadošajām. 2022. gada sezonu tā pabeidza trešajā vietā komandu ieskaitē, bet pērn guva otro vietu. Tomēr šo divu gadu laikā "Grand Prix" sacīkstēs tai izdevies izcīnīt tikai vienu uzvaru.

Tāpat zināms, ka jauno "Mercedes" sacīkšu auto "W15" komanda gatavojas prezentēt 14. februārī.