Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Spiegošanā apsūdzētais Kuglans vadīs "Williams" F1 komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Spiegošanā apsūdzētais Kuglans vadīs "Williams" F1 komandu
Kuglana veidotā "Williams/Renault FW35" formula
Foto: SIPA/Scanpix

Savulaik par spiegošanu apsūdzētais sacīkšu auto inženieris Maiks Kuglans šajā nedēļas nogalē notiekošā F1 sezonas atklāšanas posma laikā Austrālijā kļūs par leģendārās "Williams" komandas vadītāju.

Pagaidām Kuglanam šie pienākumi uzticēti tikai uz vienu sacīkšu nedēļas nogali, taču tā ir zīme, kas varētu vadīt "Williams" komandu nākotnē, kad no sava amata atkāpsies tās dibinātājs Frenks Viljamss.

Kuglans par vadītāju iecelts, jo Frenks Viljamss ģimenes apstākļu dēļ nedosies uz Melburnu. Kā zināms, pagājušajā nedēļā 66 gadu vecumā pēc cīņas ar smagu slimību mūžībā aizgāja Frenka Viljamsa sieva Virdžīnija, tādēļ ģimene šo nedēļas nogali pavadīs dzimtenē Lielbritānijā. Kuglana pienākums būs aizstāt arī Frenka Viljamsa meitu Klāru, kura ikdienā vada komandas mārketinga un komunikāciju nodaļu.

Kuglans par "Williams" galveno dizaineri sāka strādāt 2011. gada maijā un viņa pirmā veidotā mašīna 2012. gadā Pastoram Maldonado ļāva uzvarēt Spānijas GP izcīņā. No 2002. līdz 2007. gadam Kuglans veidoja dizainu "McLaren" komandas uzvaras nesošajām formulām, taču tika apsūdzēts informācijas apmaiņā starp "McLaren" un "Ferrari", kā rezultātā tika atlaists.

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 News - Grandprix.com
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...