Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Steiners pieprasījis, lai Hāss savā komandā investē vairāk naudas

Juris Grīns
Juris Grīns

Steiners pieprasījis, lai Hāss savā komandā investē vairāk naudas
Foto: Motorsport.com

Neoficiāli zināms, ka viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc Ginters Steiners nav paturēts "Haas" vadītāja amatā, ir viņa prasība Džīnam Hāsam veikt lielākus finansiālus ieguldījumus komandas attīstībā.

"Haas" komandu Steiners vadīja kopš tās izveides 2016. gadā, taču šonedēļ negaidīti tika paziņots, ka līgums ar viņu, kas beidzās līdz ar pērno gadu, nav pagarināts. Pēdējo divu gadu laikā F1 komandu vadītāju amatus atstājuši jau deviņi personāži, bet Steiners bija trešais visilgāk savā ampluā strādājošais speciālists. Ilgāk par viņu pašlaik komandas vada tikai Toto Volfs ("Mercedes") un Kristians Horners ("Red Bull").

"F1 čempionāts ir zaudējis cilvēku ar milzīgu raksturu, ļoti populāru personāžu, kurš šo sporta veidu papildināja," raksta "Sky Sports" F1 žurnālists Deivids Krofts. "Popularitātes ziņā viņš bija trešajā vietā aiz Hornera un Volfa, un tas čempionātam nāca par labu. Fani vēlas asociēt sevi ar tādu komandu kā "Haas", jo viņiem ļoti patīk tas, par ko Ginters pastāvēja."

Steiners arī bijis viens no populārākajiem personāžiem dokumentālajā seriālā "Drive to Survive", kas stāsta par F1 aizkulisēm un palīdzējis piesaistīt čempionātam daudz jaunus līdzjutējus.

"Faniem viņš patika, viņš piesaistīja cilvēkus, bija pretrunīgs, mēdza skaļi izteikties, bet varbūt tomēr nenodrošināja tos rezultātus, kādus Džīns Hāss vēlējās," saka 1996. gada F1 čempions Deimons Hils. "Var apgalvot, ka šī bija viņa komanda, lai arī viņš nebija tās īpašnieks."

"Sky Sports" raksta, ka notikusi viedokļu nesakritība, jo Steiners vēlējies, lai tiktu investēti lielāki finansiālie līdzekļi komandas attīstībā, kamēr Hāss būtu gatavs to darīt vienīgi pēc tam, kad sagaidīs no vienības progresu.

"Džīns gribēja redzēt, ka komanda dodas vajadzīgajā virzienā, pirms ieguldīt lielus līdzekļus," raksta medijs, piebilstot, ka Hāss tomēr ir cieši apņēmies turpināt iesākto F1 projektu un negrasās komandu pārdot.

Tikmēr kādreizējais F1 pilots un tagadējais žurnālists Martins Brandls uzsver kādu būtisku niansi: "Kad preses relīzēs netiek citēta aizejošā persona, tas vienmēr parāda, ka valda spriedze. Ir aizdomas, ka par šo mēs vēl kaut ko dzirdēsim. Komanda pēdējās sezonās nav progresējusi, taču grūti pateikt, kāpēc tas ir tā, ja neesi visu redzējis no iekšienes."

"Sky Sports" arī raksta, ka šķiršanās no Steinera notikusi tik saspringtā gaisotnē, ka rezultātā viņam pat nav tikusi dota iespēja klātienē atvadīties no "Haas" darbiniekiem.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-01-14 11:14, pirms 4 mēnešiem
Steiners arī bijis viens no populārākajiem personāžiem dokumentālajā seriālā "Surviving to Drive" 😄😄😄😄😄

     [+] [-]

, 2024-01-14 13:14, pirms 4 mēnešiem
Jā autors bik sajaucis. Surviving to drive, cik es zinu ir Steinera audiogrāmata. Starp citu iesaku visiem

     [+] [-]

, 2024-01-14 18:22, pirms 3 mēnešiem
Haas problēmām ir garšs stāsts tomēr, Šteiners nav eņģelis, taču pa ielam visu komandu vadīja viņš un Haas praktiski saistījās ar viņu, palielam pateicoties viņam vispār Haas izdzīvoja, jo , kad īpašnieks Haas nebija gatavs ieguldīties, nācās noripināt sezonu ar diviem nemākuļiem Mazepinu un Šumaheru, un tika ņemti abi, jo katrs ienesa ~60milj.pa gadu. Braukt ar vecām šasijām, turklāt Mazepins vispār ripināja ar DEMO auto, kas F1 nebija redzēts nu ļoti sen.

Ja lasa info, tad Haasam nepatika, ka viņš ir kā ēna uz Šteinera, fona un viņa asie izteikumi ar negāja pie dūšas, plus Šteiners esot iesaistīts vairākos papildus projektos, kas Haasam nepatīk, jo uzskata, ka viņš pa maz laika velta pašai komanda siekšienei.

Tajā pat laikā, nedeva viņam iespēju atvadīties no komandas, kas ir maksimāli nesmuki, un par to ir neapmierināti darbinieki, kuri gatavi pat pamest komandu.

Lai arī, Haas attīstība 2023.g.neizdevās, un iespējams bija kļūda gatavot tik ilgi lielo atjaunojumu paku, kas galā nedeva vēlamo rezultātu (dot jau deva, bet uz pārējo fona tas bija nieks), taču darbs notika. Pirmajā sezonā (jaunajā ērā) viņus vilka Ferrari jauda uz pārējo fona (izņemot hondu), kamēr pārējie nepievilka, jā kliboja izturība, taču arī mašīna sanāca vieglāka nekā tiem pašiem meršiem. Papildus bija naudas trūkums, jo neizdevās attīstīt jaunas detaļas, tikai lāpīn nošķiltās mašīnas.

Šogad viņiem tiešām nekas īsti neizdevās, neskatoties uz plānveida darbu. Jā iespējams jāveic izmaiņas kolektīvā, personālā, taču jāņem vērā pārējo konkurentu labais sniegums.

Manā skatījumā ir bijušas kļūdas Šteinertam un pašam Haasam.

     [+] [-]

, 2024-01-15 16:04, pirms 3 mēnešiem
Detection rakstīja: Steiners arī bijis viens no populārākajiem personāžiem dokumentālajā seriālā "Surviving to Drive" 😄😄😄😄😄
https://en.wikipedia.org/wiki/Formula_1:_Drive_to_Survive
Nekrīti kaunā

     [+] [-]

, 2024-01-15 16:05, pirms 3 mēnešiem
Flashlight user rakstīja: Jā autors bik sajaucis. Surviving to drive, cik es zinu ir Steinera audiogrāmata. Starp citu iesaku visiem
https://en.wikipedia.org/wiki/Formula_1:_Drive_to_Survive
Nekrīti kaunā