Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso sacīkstē plīsusi riepa, tiesneši gribējuši sodīt

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso sacīkstē plīsusi riepa, tiesneši gribējuši sodīt
Alonso pēc uzvaras Spānijas GP
Foto: Digitale/Scanpix

Lai gan Fernando Alonso guva pārliecinošu uzvaru Spānijas GP, neiztika arī bez sīkām problēmām. Lai gan TV skatītāji to nevarēja pamanīt, izrādās Alonso mašīnai sacīkstē bija plīsusi riepa, savukārt jau pēc finiša "Ferrari" pilots varēja saņemt sodu par apstāšanos trasē.

Kad Alonso 49. aplī devās pēdējā pitstopā, īsi pirms tam viņš bija pārdūris riepu. Tiesa, bojājums neesot bijis ļoti liels un spānis pie riepu nomaiņas neaizkavējās ilgāk kā parasti, tāpēc trasē varēja atgriezties drošā atstatumā pirms sava galvenā konkurenta Kimi Raikonena no "Lotus" komandas.

"Uzvara savās mājās ir ļoti īpašs notikums," pēc finiša sacīja Alonso. "Nav svarīgi, cik reizes tu to izdari, cik reizes šo panākumu atkārto - tas vienmēr ir kā sākt visu no nulles un pēdējie apļi vienmēr ir ļoti emocionāli. Mēs zinājām, ka sacīkšu režīmā esam ātri, tādēļ gribējām nodrošināt, lai priekšā būtu brīva trase un šo potenciālu būtu iespējams izmantot. Mēs to paveicām! Viss izdevās nevainojami. Ceru, ka šis nebija izņēmums."

Pēc finiša Alonso apstājās trasē, lai no tiesnešiem paņemtu savas valsts karogu. Izrādās, pilots tādā veidā riskēja ar F1 sportisko noteikumu punkta 43.3 pārkāpšanu, tomēr soģi, ņemot vērā iepriekšējo pieredzi, nekādu sodu pilotam nepiemēroja.

Alonso Spānijā līdz ar to guvis jau trīs uzvaras. 2006. gadā viņš triumfēja Spānijas GP posmā Barselonā, savukārt 2012. gadā uzvarēja Eiropas GP sacensībās Valensijā.

Kopumā Alonso karjeras kontā ir jau 32 uzvaras. Vēsturiskajā statistikā viņam priekšā pašlaik ir vairs tikai Airtons Senna (41), Alēns Prosts (51) un Mihaels Šūmahers (91). Vai Alonso mērķē pārspēt šos braucējus?

"Es būtu priecīgs arī tad, ja visās sacīkstēs finišētu otrais un, galvenais, uzvarētu čempionātā," pieticīgi atbild spānis.

Izmantotie resursi:
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...

  +3 [+] [-]

, 2013-05-13 10:33, pirms 11 gadiem
Pagaidām jau ne visās, bet trijās pēc kārtas sacīkstēs otrais finišē Kimis un par to, lai Raikonens būtu uzvarētājs - GO KIMI!!!

  -1 [+] [-]

, 2013-05-13 11:27, pirms 11 gadiem
Es par Ferari Malaci,izdarija to kas jaizdara

  +2 [+] [-]

, 2013-05-13 11:36, pirms 11 gadiem
Tas jau būtu cirks, ja Alonso atņemtu pirmo vietu dēļ tā, ka viņš apstājās, lai paņemtu karogu ar ko veikt goda apli..

     [+] [-]

, 2013-05-13 12:42, pirms 11 gadiem
RaitisGobins rakstīja: Pagaidām jau ne visās, bet trijās pēc kārtas sacīkstēs otrais finišē Kimis un par to, lai Raikonens būtu uzvarētājs - GO KIMI!!!
pagaidām viss labi, bet ļoti, ļoti gribētos, lai viņš uzvar posmos

  -1 [+] [-]

, 2013-05-13 13:15, pirms 11 gadiem
Creeper^ rakstīja: Tas jau būtu cirks, ja Alonso atņemtu pirmo vietu dēļ tā, ka viņš apstājās, lai paņemtu karogu ar ko veikt goda apli..
Noteikumi paliek noteikumi!!!! Kāpēc būtu jāsoda ja maina teiksim dzinēju?? Ar neejošu nepabrauksi

Ar karogu varēja plivināties pēc gonkas uz pjedistala.

     [+] [-]

, 2013-05-13 14:21, pirms 11 gadiem
marcha7777 rakstīja: pagaidām viss labi, bet ļoti, ļoti gribētos, lai viņš uzvar posmos
Aha, tas gan! Vienmēr nedaudz pietrūkst lai kāptu uz aukstākā pakāpiena : ) . Bet, viss vēl priekšā..cerēsim, ka pirmā posma Austrālijas sacīkste nebija vienīgā viņa uzvara posmā..kautgan mums galvenais un svarīgākais, lai viņš ir kopvērtējuma līderis, ja arī pietiek tikai ar otrajām vietām . Bet nju jāāā, baigi gribās lai uzvar atkal un tgd gatavojamies Monako sacīkstei kur sūtīsim visas labās domas, lai Kimis uzkāptu uz aukstākā pakāpiena !!!