Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Tāpat kā pārējiem pilotiem, arī man ir jāpielāgojas mašīnai"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Tāpat kā pārējiem pilotiem, arī man ir jāpielāgojas mašīnai"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Lai gan nereti izskanējusi versija, ka Makss Verstapens no "Red Bull" komandas saņem mašīnas, kas radītas īpaši viņa vēlmēm un prasībām, pats sportists to noliedz. Trīskārtējais F1 čempions atzīst, ka viņam savs braukšanas stils jāpielāgo konkrētajai mašīnai, tieši tāpat kā komandas biedram un citiem pilotiem.

2023. gadā Verstapens aizvadīja savu līdz šim dominējošāku sezonu, uzvarot 19 posmos no 23. Ja vēl sākumā Serhio Peress spēja konkurēt un arī guva pāris uzvaras, mēnešiem ritot, Verstapena pārspēks kļuva arvien nomācošāks. Tas raisīja runas, ka savu mašīnu "Red Bull" būvē un pilnveido tieši viņam.

"Kad cilvēki prasa, kāds ir mans braukšanas stils, es nevaru to pateikt," intervijā "Motorsport.com" sacīja Verstapens. "Runa ir par spēju adaptēties noteiktām situācijām vai tam, kas mašīnai patīk. Ko gribu es? Es gribu lielāku saķeri. Ir daudz lietu, ko var gribēt. Dažas no tām nav reālistiskas, tāpēc vienkārši adaptējot tādai mašīnai, kāda man ir iedota."

Verstapens arī noliedz, ka sezonas laikā ieviestie tehniskie uzlabojumi tiktu izstrādāti viņa vajadzībām.

"Komanda vienkārši uzlabo mašīnu, lai tā būtu ātrāka, nevis seko noteiktam balansējuma virzienam vai kam tādam," skaidro pilots. "Svars, saķere, tās ir lietas, ko iegūsti no uzlabojumiem. Esmu diezgan apmierināts ar savas mašīnas uzvedību, bet, ja tai ir mazliet sliktāka pagriežamība, tad man vajag pie tā adaptēties. Tāpat arī, ja pagriežamība ir par lielu. Dažās sacīkstēs var būt tā, citās savādāk. Balansējuma ziņā mēdz būt dažādi, nav tā, ka visu laiku ir vienādi. Ne visās trasēs var braukt vienādi."

Kvalifikācijās ne reizi vien pērn uzvarēja "Ferrari" komanda, tomēr sacīkstēs "Red Bull" gandrīz vienmēr bija neuzveicama.

"Citiem izdevās lieliskas kvalifikācijas, bet ne tik labas sacīkstes, ja saprotat, par ko es runāju," saka Verstapens. "Nedomāju, ka mums ir pieejams kaut kas maģisks sacīkstēm. Mēs visu darām kā ierasts. Uzsvars vienmēr tiek likts uz sacensībām, bet arī kvalifikācijās gribam būt ātri."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv