Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F2 vicečempions zaudē cerību iekļūt F1 un pārtrauc formulu pilota karjeru

Juris Grīns
Juris Grīns

F2 vicečempions zaudē cerību iekļūt F1 un pārtrauc formulu pilota karjeru
Frederiks Vesti F2 čempionātā. Foto: Motorsport.com

Frederiks Vesti pērn kļuva par "Formula 2" vicečempionu, tomēr atrast vietu kādā no F1 komandām pēc ilgstošiem centieniem tā arī neizdevās. Dānis pieņēmis lēmumu neturpinās karjeru formulu kategorijā un jau noslēdzis līgumu par startēšanu "European Le Mans Series" (ELMS) sacensībās.

Izcīnījis titulus kartingā, 2016. gadā Vesti uzsāka startus formulu sacīkstēs. 2017. gadā viņš kļuva par Dānijas F4 vicečempionu, bet 2019. gadā izcīnīja Eiropas "Formula Regional" čempiona titulu. 2020. un 2021. gadā jaunais talants izcīnīja ceturto vietu "Formula 3" kopvērtējumā, pirms debitēja F2 seriālā, kur debijas sezonu noslēdza ar vienu uzvaru, pieciem pjedestāliem un devīto vietu kopvērtējumā. Pērn Vesti jau cīnījās par titulu, uzvarēja sešās sacīkstēs, desmit reizes kāpa uz pjedestāla un kļuva par vicečempionu.

Kopš 2021. gada Vesti ietilpst "Mercedes Junior Team" programmā, līdz ar ko viņam ir bijusi iespēja apgūt F1 čempionātā nepieciešamās zināšanas, aizvadīt testus, iegūt savā īpašumā F1 superlicenci un visādi citādi sagatavoties debijai. Tomēr šajā laikā veiktie centieni atrast vietu kādas komandas pamatsastāvā nav bijuši sekmīgi un jau 21 gada vecumā sportists pieņēmis lēmumu vairs neturpināt startēt formulās.

Vesti jau noslēdzis līgumu par startēšanu izturības sacīkšu čempionātā ELMS, kur pārstāvēs "Cool Racing" komandu. Dānis startēs ar vadošās klases LMP2 prototipu "ORECA 07", bet viņa līdzbraucēji būs Ferdinands Habsburgs un Alehandro Garsija.

Pagājušajā gadā "Cool Racing" komanda ar citiem pilotiem izcīnīja sesto vietu LMP2 klasē. Par čempioniem kļuva "Algarve Pro Racing" vienība, kuras sastāvā brauca Džeimss Alens, Alekss Lins un Kaifins Simpsons. Jaunajā ELMS sezonā plānoti seši posmi, katrs no tiem būs četru stundu sacensības. Pirmais posms 14. aprīlī Barselonā. Viens no Vesti konkurentiem būs Roberts Kubica, kurš sezonu aizvadīs "Orlen Team AO by TF" komandas sastāvā.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-01-13 15:08, pirms 4 mēnešiem
Ja dānim nav variantu, tad kādi varianti ir Štolcermanim? Tikai tāds pats ceļš uz salonautomobīļiem kā šim dānim.

     [+] [-]

, 2024-01-13 16:33, pirms 4 mēnešiem
Jātrāpa arī pareizajā brīdī. Šobrīd F1 ir stabils braucēju sastāvs. Jātrāpa brīdī kad daudziem beidzas līgumi vai arī karjera.

     [+] [-]

, 2024-01-13 17:14, pirms 4 mēnešiem
Nja,besii ka skatas pasees..

     [+] [-]

, 2024-01-13 19:46, pirms 4 mēnešiem
Madzigais rakstīja: Nja,besii ka skatas pasees..
Pase nevienam neinteresé. Galvenais ir cik lielu naudu Tu ká pilots vari piesaistít komandai. Parasti piloti nák kopá ar sponsoriem. Otrs variants- esi talantígs.