Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels un Alonso nepiedalīsies nākošnedēļ gaidāmajos F1 testos

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels un Alonso nepiedalīsies nākošnedēļ gaidāmajos F1 testos
Fetels pēc F1 čempiona kausa saņemšanas devies brīvdienās
Foto: POOL/Scanpix

2013. gada Formula 1 sezonas ātrākie piloti Sebastjans Fetels un Fernando Alonso nepiedalīsies "Pirelli" riepu testos, kas notiks nākošnedēļ.

Uz testiem Bahreinas trasē nolēmušas doties tikai četras komandas - "Red Bull", "Ferrari", "Mercedes" un "Toro Rosso". "Mercedes" sastāvā testos strādās abi pamatsastāva piloti Luiss Hamiltons un Niko Rosbergs, bet "Ferrari" testos izmantos zava protežē Žila Bjanki un pieredzējušā testpilota Pedro de la Rosas pakalpojumus. "Toro Rosso" vienības labā strādās 2014. gada pamatsastāva braucēji Žans-Eriks Verņē un Daņils Kvjats, savukārt "Red Bull" testpiloti ir Antonio Fēlikss da Košta un Sebastjans Buemī, kuri varētu tikt izsaukti uz šiem testiem.

"Sebastjanam Fetelam šobrīd ir brīvdienas," stāsta "Red Bull" preses pārstāve Brita Roske. "Viņam aizvadītā sezona bija grūta un priekšā gaida jaunas grūtības, tostarp tehnisko noteikumu izmaiņas, taču laika, lai sagatavojos jaunajai sezonai, nav daudz. Tagad viņš publiski parādīsies cilvēkos vienīgi, ja būs kāds oficiāls uzaicinājums no "Red Bull". Citādi viņš būs pirmo reizi publikai ieraudzāms janvārī gaidāmajos F1 testos."

Kā zināms, šajos testos, kas notiks decembrī, iegūtos telemetrijas datus izmantos "Pirelli" speciālisti savām vajadzībām. Jaunās mašīnas un jaunie turbo motori pirmo reizi tiks izmēģināti tikai janvāra beigās.

Jau vēstījām, ka šomēnes gaidāmajaos riepu testos bija plānojušas piedalīties arī "McLaren" un "Force India" komandas, taču no šīs ieceres vēlāk tomēr atsacījās. Tiek ziņots, ka "Force India" atcēluši plānus, jo arvien lielākas problēmas biznesā piemeklē komandas īpašnieku Vidžaju Malju. Indijas tiesa, kā zināms, nesamaksātu parādu dēļ nolēma slēgt viņam piederošo aviokompāniju "Kingfisher", bet tagad Malja vairs arī nav lielākais īpašnieks savā dzērienu ražošanas impērijā "United Breweries", daļu no kuras nopirkuši holandiešu "Heineken".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...